ŞANLIURFA (AA) - Turkcell'in özel yetenekli öğrencilerin, yeni nesil teknoloji ile eğitimlerle gelişimi maksadıyla 2016 senesinde devreye aldığı "Zeka Gücü Projesi" bağlamında Şanlıurfa'da bir teknoloji sınıfı açıldı.

2016 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde başlatılan proje kapsamında Haliliye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde "Zeka Gücü teknoloji sınıfı" oluşturuldu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Haliliye BİLSEM'de gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin hedeflere sahip bir ülke olduğunu vurgulayarak, eğitimden sağlığa, ekonomiden savunmaya kadar belirlenen hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını aktardı.

Ülkedeki genç nüfusun çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Er, amaçlarının sınıfları yapay zeka atölyeleriyle donatmak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili de  konuyla ilgili olarak aklın rehberliğinde eğitim vermeye çalıştıklarını aktardı.

Son senelerde BİLSEM sayısını artırdıklarını vurgulayan Bilgili, şu anda 43 bin öğrenci sayısının 3 ay sonra yeni dönemde 70 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç da Türkiye'de iki önemli probleminin mevcut olduğunu, bunların bir tanesinin sermaye diğerinin ise eğitim yetersizliği olduğunu söyledi.

Kurum olarak tüm problemlerin çözümü için uğraştıklarını aktaran Koç, Zeka Gücü sınıfları sayesinde  3 sene önce yakılan teknoloji eğitimi ışığının hızla yayılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de kentin eğitim konusunda ciddi yatırımlara gereksinim duyulduğunu anımsatarak, bu konuda yürütülen her projeye destek sunduklarını anlattı.

Yapılan konuşmaların sonrasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ile beraberindekiler teknoloji sınıfını gezdi ve öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. 

Projesi hakkında katılımcılarla bilgi paylaşan 9 yaşındaki Umut Demir, yiyeceklerin bozulmaması amacıyla bir proje hazırladığını söyleyerek, BİLSEM'de aldığı eğitimler sayesinde gelecekte çok iyi projeler hazırlayacağına inandığını dile getirdi.