İSTANBUL (AA) - Yerli ve yabancı yaklaşık 200 üst düzey yöneticinin katılım gösterdiği Siber Güvenlik Zirvesi, Türk Telekom'un ev sahipliğinde yapıldı.

Türk Telekom tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezini faaliyete geçiren Türk Telekom, yurt içi ile dışından teknoloji sektöründen 200'ü aşkın üst düzey yöneticinin katılım gösterdiği Siber Güvenlik Zirvesi'nin ev sahipliğini üstlendi

Zirvede, dünyada siber tehditlerle mücadele etme yöntemleri ile dünyadanörnekler masaya yatırılarak çözüm önerileri üretildi.

Açıklamada görüşlerine yer  başvurulan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin en büyük siber güvenlik merkezi sayesinde ülkemiz ile ülkemizin en stratejik ve seçkin şirketlerini siber tehditlere karşı korumaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne 2005  senesinden bu güne toplam 35,3 milyar liralık  yatırım yapıldığını aktaranSayan, bu zaman zarfında Hazine'ye 89,2 milyar liralık katkı sağlandığına dikkat çekti.

Dijital dönüşüm ile siber güvenliğin öneminin altını çizen Sayan, ne kadar altyapınız olursa olsun bu güvenliği sağlayamadığınız durumda alt yapının sahibi siz olamayacağınızı hatırlattı. 

Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç da konuyla ilgili olarak, Türkiye'nin ilk siber güvenlik servis sağlayıcısı telekom operatörü olarak siber güvenlik merkezlerini 24 Aralık tarihinde açıklarını aktararak, üç katmanlı DDoS koruma servisi ile müşterilerin lokasyonlarından itibaren her kırılımda DDoS atağına karşı koruma sunduklarını söyledi.

Yüksek ölçekli akıllı saldırıların arttığı günümüzde , DDoS servis teknik yapılarını uçtan uca müşterilerini koruyacak şekilde geliştirdiklerini dile getiren Kıraç, 2018 senesi içerisinde 1500’ün üzerinde 1 gigabit üstü atağı engellediklerini vurguladı.