Tübider Bilişim Sektörü Derneği “Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler” araştırması 2019 yılı sonuçları 18 Temmuz’da Mercure Istanbul The Plaza Bosphorus Hotel düzenlenecek olan organizasyonda duyurulacak. Tübider Başkanı M.Rüştü Arseven’in açılış konuşması ve Proje Yöneticisi Niyazi Saral’ın sunumları ile “Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler” araştırması 2019 yılı sonuçları açıklanacak.Program 18Temmuz 10:00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk olarak 2013 yılında gerçekleştirilen Bilişim Teknolojileri Ücretler Araştırması, Mesleki Yeterlilik Kurumu bilişim meslekleri standartları ve yeterlilikleri çalışması çerçevesinde yapılmıştır. 
2015, 2017 ve daha sonra şimdi 2019 yılında tekrarlanan araştırma 4,000’den fazla profesyonel üzerinde yapılan çeşitli anket çalışmalarına dayanıyor.

Tübider Bilişim Sektörü Derneği bu araştırmayı, Türkiye’nin her köşesinde, yüzlerce üniversitede bilişim-elektronik-robotik-biyomedikal alanlarında halen okuyan birçok öğrencinin, mezun olduğunda iş ararken karşılaşacağı zorluklara bir nebze olsun yardımcı olma amacıyla gerçekleştiriyor.