İSTANBUL (AA) - Toyota ile Pony.ai, otonom araçların geliştirilmesini ve kullanımını hızlandırmak için otonom bir sürüş pilotu üzerinde iş birliğine giriyor.

Toyota tarafından yapılan açıklamada, herkese hareket özgürlüğü sağlama vizyonuyla çalışmalarını sürdüren firma, otonom sürüş hedefleri doğrultusunda, toplumun gelişimine katkı sunmayı sürdürürken, Çin'in önde gelen teknoloji şirketleriyle güç birliğine girerek  çalışmalarını hızlandırıyor.

Açıklamaya göre, otonom araçların geliştirilmesini ve kullanımını hızlandırmak maksadıyla otonom bir sürüş pilotu üzerindegüç birliği yapan Toyota ve Pony.ai, güvenli mobilite hizmetleri çeşitlendirmek için ortak hareket edecek.

Pony.ai, otonom sürüş için en güvenli çözümü oluşturarak, taşımacılığın geleceğinde bir devrim yaratan misyonuyla Çin'in önde gelen otonom sürüş teknolojisi şirketlerinden biri olma özelliği ne sahip. Şirket, 2018 yılının sonlarından başlıyarak Çin'de PonyPilot'u test ederek "robotaksi" adını veriği bir otonom sürüşlü taksi operasyonu başlattı ve Çinlilere otonom geziler sunan ilk firma oldu.