Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasına e-Devlet adı verilirken, e-Devlet kapısı adı verilen internet sitesi ile kamu hizmetlerine tek noktadan erişim imkanı sağlıyor. T.C. kimlik numarasının yanısıra satın alınacak e-Devlet şifresi ile giriş yapılabilecek e-Devlet sistemi ile ilgili akla takılacak tüm soruların cevabı bu haberde…

ŞİFRE İÇİN KİMLİK İBRAZI VE ŞAHSEN BAŞVURU ŞART

e-Devlet Kapısı aracılığı ile verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiği için şifre güvenliği son derece önemli. Bu nedenle PTT'den şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile veriliyor.
Şifre unutma durumunda şifre sıfırlama yapılabilirken, yeni şifre gönderilemiyor. Daha önce e-Devlet Kapısı profilinde tanımlanan cep telefonu ya da hem cep telefonu hem de e-postasına gelen doğrulama kodu aracılığıyla yeni şifre belirlenebiliyor. Tüm bu yöntemlerin yanısıra, internet bankacılığı aracılığı ile giriş yapılarak, e-Devlet Kapısı profil alanından şifre oluşturulabiliyor. 

ÜCRETİ NE KADAR? 

e-Devlet şifresi ilk alındığında PTT tarafından 2 TL’lik işlem masrafı tahsil ediliyor. İlk şifreden sonra PTT'den alınacak her bir şifre için ayrıca 4 TL ücret ödeniyor. Unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT'den yeni şifre zarfı alınırsa bu ücretin yeniden ödenmesi gerekiyor.