İSTANBUL (AA) - Kaspersky Lab, Orta Doğu ile alakası olan kişi ve kurumlara yönelik bir siber casusluk saldırısının önemli bir kısmını, emniyet güçleriyle  ortaklaşa yürüttüğü araştırma sonucunda çökerttiğini açıkladı.

Kaspersky Lab yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, farklı seviyelerde bulunan çok sayıda topluluktan oluşan Gaza Cybergang, 2018’de Orta Doğu ile alakalı kişi ve kurumları hedefleyen önemlibir siber casusluk operasyonu yaptı.

SneakyPastes ismiyle anılan operasyon sırasında, zararlı yazılımları yaymak için tek kullanımlık e-posta adresleriyle kimlik avı saldırılarıları dgerçekleştirildi ve akabinde söz konusu zararlı yazılımın çok sayıda cretsiz siteden sistamatik bir şekilde indirilmesi sağlandı.

Bu ucuz maliyetli fakat son dwrece etkili  yöntemle dünya çapında 39 farklı ülkeden yüksek profilli 240 kişi hedef olarak alındı. Hedefler arasında politik ve diplomatik kurumlar, medya kuruluşları ve aktivistler yer alıyor.. Kaspersky Lab'ın emniyet yetkilileriyle paylaştığı araştırma neticesinde ise saldırı altyapısının çok önemli bir kısmı başarıyla çökertildi.

Benzer politik amaçlara sahip, Arapça konuşan bağlantılı tehdit gruplarından meydana gelen Gaza Cybergang, Filistin başta olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı olarak tehdit ediyor.