Devlet dairelerinde birçok işlemin rahatlıkla yapılabilmesi için kurulan e-devlet sistemi, özellikle SGK primlerini ve hizmet dökümünü görmek isteyen kişiler tarafından kullanılıyor. 4A Hizmet Dökümü sorgulaması yaparak çalışma hayatınızla ilgili birçok belgeyi ve dökümü incelemek mümkün.  Çalışanlar emeklilik için toplam gün sayılarını internet üzerinden, SGK şubelerine gitmeden öğrenebiliyor. E-devlet portalı, sürekli olarak gelişim gösteriyor ve yazılımlar yenileniyor. 

SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

E-devlet sistemini kullanmak ve istediğiniz işlemleri yapabilmek için öncelikle şahsınıza ait şifrenizin olması gerekiyor. Şifre almak için PTT şubelerine başvurabildiğiniz gibi ayrıca banka hesabınızın şifresini girerek de işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Giriş yaparken T.C Kimlik Numaranızı da sisteme belirmeniz gerekiyor. Ardından e-hizmetler sekmesine tıklayın. Açılan sayfada 4A Hizmet Dökümüne tıklayarak yakın dönem bilgilerinize ya da tüm geçmişinizi inceleyebilirsiniz.  

4A HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR? 

4A Hizmet dökümü, Türkiye’de çalışan vatandaşların, çalıştıkları kurum tarafından ödenen sigorta primlerini kontrol edebildiği sistem anlamına geliyor. Kişilerin primleri 4A üzerinden SSK’ya bağlı olarak yatırılıyorsa, kişiler sorgulama yapabiliyor. Bağ-kur’lu olan vatandaşlar ise 4B ve Emekli Sandığı’na bağlı vatandaşlar ise 4C olarak adlandırılıyor.