ANKARA (AA) - Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir; çocukların doğru üretim ortamı sağlandığında ve onlara fırsatlar sunulduğunda inovatif araçları geliştiren ve dünyaya satan profesyoneller haline geleceklerini söyledi.

Bilişim Garajının ile Oracle Academy'nin öğrencilere yönelik olarak ortaklaşa gerçekleştirdikleri yazılım eğitimlerinin en sonuncusu Ankara yer alan Yunus Emre Kız Meslek Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.  Eğitimin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk ile Ankara İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca'nın da katılımıyla Alice Hackidhon Ödül Töreni düzenlendi.

Törende sırasında konuşan Özdemir;  bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenebilmek kadar bu programlarla neler gerçekleştirilebileceğini de deneyimlemenin gençlerin geleceği için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu eğitimler aracılığıyla öğrencilerin programlama öğrenerek aslında bilgisayarla emir vermenin sonuçlarına ulaşabildiklerini  vurgulayan Özdemir; "gerçekleştirilen kodlama ve üç boyutlu tasarım eğitimleri sayesinde hayalleri gerçekleştirmek için teknolojinin ne şekilde kullanabileceğine yönelik olarak öğrencilere bir kapı aralamış olmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi.

Oracle Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Şatana ise eğitimle ilgili olarak;  Oracle Akademi programı kapsamında 100'den fazla ülkede uygulanan sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde çocukların bilişim, yazılım ve kodlamayla ilgili becerilerini geliştirmeye yönelik bir program olduğunu söyleyerek,  yapılacak özel bir çalışmayla 100 binin üzerindeki öğrenciyi daha bu programa dahil etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Programa katılan 15 devlet okulundan katılan toplam 116 öğrenci, 24-29 Nisan tarihleri arasında gruplar halinde kodlama ile üç boyutlu tasarım eğitimi aldı. Kodlama eğitimi, Oracle'ın çocukların kodlamayı öğrenebilmesi amacıyla özel olarak geliştirdiği Alice adlı programla gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda yapılan yarışmayla öğrencilerin dört günün ardından ürettikleri Alice ve üç boyutlu tasarım projeleri arasından iki kategoriden seçilen üçer projeye ödül takdim edildi.