MEBBİS NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu bütün hizmetlerin yer aldığı Mebbis uygulaması üzerinden öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilir. Ayrıca uygulama sayesinde e-yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri de sunuluyor. Devlet kurumları modülü, e-yatırım işlemleri, meis modülü, meis sorgu modülü, e-alacak modülü, tefbis modülü, egitek sınav modülü, özel MTSK modülü, özel öğretim kurumları modülü, RAM modülü, TKB modülü, performans yönetim sistemi modülü, EBİTEFO-BİTEFO modülü, MEB internet erişim modülü, yönetici modülü, mal, hizmet ve yapım harcamaları modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesis modülü, e-mezun modülü, döner sermaye modülü, İlköğretim Kurum Standartları modülü, özürlü birey modülü, öğretmenevleri modülü, faaliyet modülü, okul gelişim programı modülü vb. daha pek çok alternatif Mebbis sisteminde vatandaşların yardımına koşuyor.

mebbis giriş

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenlerin izlemesi gereken yol ise oldukça basit. Öğretmenler ilk olarak mebbis.meb.gov.tr adresine girmeleri daha sonra da karşılarına çıkan ekrandaki pencereye kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazmaları gerekiyor. Bu şekilde Mebbis öğretmen girişi yapılmış olur.

MEBBİS ŞİFRESİ UNUTULUNCA NE OLUR?

Uygulama ile ilgili en sık karşılaşılan konuların başında ''MEBBİS şifremi unuttum'' destek talebi oluyor. Size Mebbis şifrenizi unuttuğunuz taktirde, siteye girip " Şifremi Unuttum" seçeneğine tıklayın. Alt kısımda yer alan "MEBBİS kullanıcıları için şifre hatırlatma ekranına gitmek istiyorum." linkine girip yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

MEBBİS ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Hem idarecileri hem velileri hem de öğretmenleri ağırlayan Mebbis, elbette öğrenciler için de aktif durumda. Peki Mebbis öğrenci girişi nasıl yapılır? Öncelikle uygulamanın sitesi girip burada yer alan giriş penceresine öğrencinin T.C kimlik numarası ya da okul numarası girişi yapılır. Güvenlik kod desteği ile öğrenci girişi yapılmış olur. Bu adımdan sonra bireyler not, sınav, ödev, devamsızlık vb. bilgilere rahatlıkla ulaşabilirler.

MEB Yardım Masası

 e-Sertifika Belge Doğrulama

Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı

TEFBİS