MANİSA (AA) - Türkiye'nin toplam 20 ilinden yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı KodlaManisa Festivali star verdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer LANVestel Kurutma Makinesi Fabrikası'nda gerçekleştirilen festivalde tasarımını gerçekleştirip kodladıkları projeleri sunan öğrenciler, projelerini jüriye gösterdi.

Festivalin açılış törenine katılım gösteren Manisa Valisi Ahmet Deniz, Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, tüm öğrencilerin projelerini ayrı ayrı inceledi.

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, firma olarak teknoloji ve kodlamayla ilgili çalışmaları teşvik ettiklerinin altını çizerek, bu tarz çalışmaların ülkemizdeki yerli ve teknolojide öncü kuruluşlarında olmasının son derece anlamlı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Manisa Valisi Ahmet Deniz de dünyanın artık dijital bir çağda yer aldığına dikkat çekerek, artık kodlamanın, yapay zekanın, otomasyonun ön planda olduğunu ve endüstri 4.0’ın konuşulduğu bir çağda olduğumuzu söyledi. 

Gün sonuna kadar devam edecek sergide jüri tarafından yapılacak değerlendirmenin sonrasında en başarılı projeler ödüle laik görülecek.