Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sayesinde kurum tarafında müşteri bilgi ve belgelerinin korunmasına dair sorunlar ve özellikle veriler yasal olarak koruma altına alınıp Zumizum KVK mobil uygulaması sayesinde çözülüyor. Saha ekiplerinin mobil cihazları sayesinde fotoğraflarını çektikleri müşteri belgelerine zaman damgası ve konum bilgisini Zumizum KVK ekliyor. Saha ekibinin mobil cihazlarında birey veya kurumlara ait gizli belgeler kayıtlı olarak kalmıyor, saklanamıyor. 

KONUM BİLGİSİ EKLENEBİLİYOR

Tarih ve saat bilgisine ihtiyaç duyulan çalışmalarda fotoğraflara zaman damgası entegre edilebiliyor. Konum bilgisinin yanı sıra birden fazla belgenin ilgili hedef sisteme gönderimini de uygulama güvenle sağlıyor. İnternet bağlantısında yaşanan problemler nedeniyle uygulamanın kullanılması esnasında gönderilemeyen fotoğraflar daha sonra gönderilmek üzere işlem listesine alınıyor.

MOBİLDEKİ KİŞİSEL VERİLER GÜVENDE 

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, uygulamanın kullanım alanları hakkında bilgi verdi. Orhun, “Saha operasyonlarında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında müşterilerin kişisel bilgilerini içeren belgelerin, gizlilik şartları gözetilerek hedef sisteme aktarılması gereken bütün süreçlerde Zumizum KVK, kullanılabiliyor. Ayrıca görsel veri ile gizli müşteri çalışmalarında, satış ziyaretlerinin yanı sıra görsel belgeleme gerçekleştiren kurumların saha çalışmalarında uygulamadan faydalanılabiliyor.” dedi.
Ayrıca, Apple Store ve Google Play Store'dan indirilebilen uygulama sayesinde gönderilen belgelerin teslim edilme durumu da kontrol edilebiliyor.