İSTANBUL (AA)- Easy Software Üst Yöneticisi Dieter Weisshaar; İstanbul’u bir teknoloji üssü haline getirerek Türkiye üzerinden Ortadoğu ile Afrika pazarına açılacaklarını söyledi.

Dijital içerik yönetimi konusunda faaliyetleri yürüten bir Alman firması olan Easy Software AG, küresel boyutta büyüme hedefini yeni yazılım üssü olarak belirlediği Türkiye üzerinden hayata geçirmeye karar verdi.

Yeni yatırımlarıyla İstanbul’u bir teknoloji üssü  haline getirerek, Ortadoğu veile Afrika pazarına Türkiye üzerinden açılmayı planlayan firmanın Üst Yöneticisi (CEO) Dieter Weisshaar; dünyanın gittikçe dijitalleştiğini ve bu sürecin dışında kalacak firmaların  büyümek bir yana dursun, varlıklarını devam ettirebilmelerinin dahi imkansız olduğunun altını vurgulayrak, Easy Software olarak geliştirdikleri çözümlerle  tüm ölçeklerdekii şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağladıklarını belirtti.

Türkiye pazarını uzun dönemli bir büyüme pazarı durumunda gördüklerini dile getiren Weisshaar; Ortadoğu ile Afrika'yı uzun dönemde bir büyüme bölgesi gördüklerini ve bu bölgelere daha kolay ulaşabilmek için Türkiye'yi bir merkez olarak değerlendirdiklerini belirtti.