Dijital dünyanın yaşamımıza girmesiyle birlikte devlet ile ilgili işlemler kolaylıkla halledilebiliyor. Özellikle vergi sistemi ile ilgili işlemler, İnternet Vergi Dairesi hizmeti ile gerçekleşiyor ve sağlıklı biçimde işliyor. İnternet Vergi Dairesi işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz. 

BORÇLARINIZI SORGULAYIN

İnternet Vergi Dairesi sayesinde tüm vergi borçlarınızı sorgulayabilir ve mevcut borçlarınızı farklı yöntemlerle ödeyebilirsiniz. Bu sistem ayrıca geçmiş dönem vergi ödemelerinizi görüntülemenize imkan sağlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kurulan bu platform ile karşılaşabileceğiniz tüm sorunlara anında cevap alabilirsiniz.

Neler sorgulayabilirsiniz?  
•    Mükellef kimlik bilgileri 
•    2000 yılı ve sonrası için gerçekleşen işlemlerin tahsilat ve vadesi gelen, gelmeyen borç bilgileri
•    Son 1 ay içerisindeki tahakkuk, tahsilat ve düzeltme işlemleri
•    Gümrük Çıkış Beyannameleri tescil numarası, Gümrük İdaresi, kapanma tarihi bilgileri
•    İşlenemeyen Ödemelerini; vergi ödemelerinde bilgi eksikliği yanlışlıklar ya da fazla ödeme olması gibi nedenlerle hesaplara işlenemeyen kayıtları
•    Ülke dışı çıkışları ile ilgili yasaklar 
İnternet Vergi Dairesi’nden faydalanmak isteyenlerin ise İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu’nu doldurması ve beyaz metnini imzalaması yeterlidir. 

GÜVENLİ Mİ? 

İnternet Vergi Dairesi, Vergi Usul Kanununun 5. maddesine göre mahremiyet taşıyor. Bu sebeple internet üzerinden yapılacak borç sorgulamalarında yetkisi olmayan kişiler, şahısların vergi bilgilerine ulaşamıyor. Kimlik doğrulama içinse tarafınıza verilen kullanıcı koduna, şifresine ve kişisel şifre bilgilerine ihtiyacınız oluyor. Size özel verilen 8 karakterli kullanıcı kodu ile giriş yapılıyor. Her mükellefe ise sadece bir kullanıcı kodu verilmektedir.