İSTANBUL (AA) - Huawei, yapay zeka işlemcisi Ascend 910 ile tüm senaryolara yönelik olarak geliştirdiği yapay zeka hesaplama sistemi olan MindSpore'un duyurusunu yaptı.

Huawei'den tarafından yapılan açıklamada görüşlerine başvurulan Huawei Üst Yöneticisi (Ceo) Eric Xu, firmanın yapay zeka stratejisini duyurduğu  geçen senenin Ekim ayından beri istikrarlı bir şekilde ilerleme sağladığınıbelirterek, Ar-Ge'den ürün lansmanlarına kadar olan tüm aşamaların planlandığı şekilde sürdüğünü aktardı..

Tüm senaryolar için farklı yapay zeka portföyleri üzerinde çalıştıklarını anlatan Xu, çok daha geniş kapsamlı AI yaklaşımı sayesinde geliştiricilerin de en iyi teknolojileri hayata geçirmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Huawei'nin Ascend-Max yonga setleri serisine ait yeni bir AI işlemci olma özelliğine sahip olan Ascend 910'ün Huawei,  planlanan özellikleri, ilk olarak Huawei Connect etkinliğinde duyurulmuştu. Lansmanı gerçekleştirilen ürünün test sonuçları, Ascend 910 işlemcisinin performans hedeflerine hedeflenenden çok daha düşük güç tüketimi ile ulaştığını gösteriyor. Ascend 910 ve MindSpore kombinasyonunun, TensorFlow kullanan diğer kartlardan iki kat daha hızlı olduğu tespit edildi.

Huawei bilgi teknolojileri altyapısının, önümüzdeki birkaç sene zarfında bu ivmeye devam etmesi bekleniyor. Geleneksel veri merkezleri, işletme harcamaları, güç tüketimi, iş gücü maliyetleri ve ekipman ayak izinden doğrudan etkileniyor. Öte yandan, AI odaklı bilgi işlem talepleri büyük bir hızla artmayı sürdürüyor.

Huawei ayrıca, tüm senaryolarda AI uygulamaları için uygulama ve içerik geliştirmeyi destekleyen bir AI bilgi işlem sistemi olan MindSpore'in duyurusunu da gerçekleştirdi. AI hesaplama sistemleri, AI uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştırmak, AI uygulamalarını daha yaygın ve erişilebilir hale getirmek, gizlilik koruması sağlamak açısından büyük önem tarz ediyor.