SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURU VE ATAMA DUYURUSU (MART 2019)

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında sözleşmeli öğretmen atamak üzere başvuru alınacaktır. Başvurular Ek 1’de (Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesi) belirtilen alanlarda kabul edilecektir. Detaylar için tıklayabilirsiniz

E okul, veli bilgilendirme sistemidir. 2007 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında açılan bir okul yönetim bilgi sistemi olan bu web yazılımı, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin velileri için hazırlanmıştır. Bu sistem, bir öğrencinin okula ilk kaydından, mezuniyet gününe kadar tüm süreç hakkında detaylı bilgi sunma amacı ile geliştirilmiştir.

Devlet ve özel ilk öğretim kurumlarının yanı sıra özel eğitim kurumları, ana okullar ve orta öğretim kurumlarını da kapsayan bu projede veliler sisteme giriş yaparak işlem yapmaktadır.

Sistem içeriğinde yer alan bilgiler,

  • Duyurular: Bireysel ve toplu duyurular, sistemin bu bölümünden velilerin hizmetine sunulmaktadır. hem öğretmenlerin hem de okul yöneticilerinin duyurularını kapsamaktadır.
  • Ders Programı: Her döneme ait ders programı, günlük ders programı, dersin başlangıç ve bitiş saatleri ve öğretmeni hakkında bilgilerin sunulduğu bölümdür.
  • Devamsızlık Bilgileri: Dönem içerisinde öğrencinin yaptığı raporlu ve raporsuz devamsızlıkların ve okul yönetimi tarafından verilen izinlerin tamamı burada yer almaktadır.
  • Not Bilgileri: Öğrencinin girdiği sınavlardan ve gerçekleştirdiği projelerden aldığı notlar burada yer almaktadır.
  • Sınav ve Proje Bilgileri: Not bilgileri haricinde olan bu bölüm, öğrencinin sınavlarının zamanları ve proje teslim tarihleri hakkında bilgilerin bulunduğu bölümdür.

Şeklinde bölümlere ayrılmıştır.

E okul Öğretmen Girişi ve Veli Bilgilendirme Sistemi

E okul Sistemine Nasıl Girilir

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için öncelikle internet sitesine giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra öğrencinin bireysel sayfasına geçiş yapmak için, öğrencinin TC Kimlik numarası ve okul numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgiler sisteme girildikten sonra belirtilen 4 haneli güvenlik kodunun sayfada yer alan kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. Daha sonra geriye kalan tek adım ise giriş butonuna tıklamak olacaktır.

TC Kimlik No, İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik numarası bulunmayan öğrencilere, E okul sistemi kaydı sırasında geçici bir numara verilmektedir.

Okul numarası ise okula ilk kayıt sırasında her öğrenciye verilmekte olan numaradır. Sisteme giriş yapmak için mutlaka bu numaranın bilinmesi gerekmektedir. Bu numarayı bilmeyen veliler, öğrenciden ya da okul yönetiminden numarayı öğrenebilmektedir.

E okul Sisteminde Yapılabilen İşlemler Nelerdir

E okul sisteminde öğrencinin eğitim hayatı ile bağlantılı tüm işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlemler arasında kayıt, nakil, devamsızlık, not girişi, sınav bilgileri gibi eğitim – öğretim dönemini kapsayan işlemlerin yanı sıra farklı işlemler de yapılabilmektedir. Bu işlemlere merkezi sınav ( TEOG, DPY-B vb. ) başvuruları, tercih işlemleri ve belge işlemleri ( taktir, teşekkür, onur belgesi ) dahildir. Ayrıca sistemde, karne bilgileri ve haftalık ders programı gibi bilgiler de yer almaktadır.

E-okul Sistemi Sadece Velilere Mi Hizmet Vermektedir

E-okul sisteminde, veli bilgilendirme modülü haricinde,  öğretmen girişi de bulunmaktadır. Bu giriş yönetim bilgi sistemi şeklinde adlandırılmaktadır. Bu iki sistemin haricinde bir de öğrenci girişi bulunmaktadır.

Yönetim bilgi sistemine sadece öğrencinin eğitim aldığı okulun yöneticileri ve öğretmenleri giriş yapabilmektedir. Burada öğretmenler not girişleri, devamsızlık bilgileri gibi bölümlere giriş yaparak, öğrenci hakkında velilerin edineceği bilgileri sunmaktadır. Öğrenci giriş sisteminde ise, öğrenci kendi notlarını, devamsızlık bilgilerini, sınav ve proje tarihlerini takip edebilmektedir.

Bu sistem üzerinden yapılacak diğer işlemler arasında, boş kontenjan sorgulama, EBA kurs kaydı, nakil sorgulama ve tercih başvuru sorgulama bölümleri de yer almaktadır. E-okul sistemi, hem öğrencilere, hem velilere hem de öğretmenlere büyük kolaylık sağlayan bir sistemdir.

Sisteme giriş için tıklayınız: https://eokulyd.meb.gov.tr/

2019 İOKBS Başvuru Giriş Ekranı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Bireysel Başvuru Giriş İşlemleri

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Bireysel Başvuru Giriş İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı e-itiraz

Sınav İtirazları Giriş Ekranı

2018-2019  Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları

e-Kayıt İşlemleri

T.C. Milli Egitim Bakanligı

MEB Kelime Uygulaması Yayınlandı

Kurum Standartları Modülü