E-okul sistemi; velilerin, çocuklarının okul bilgilerini anlık olarak görüp değerlendirebilmesi ve öğrencilerin de okul disiplinini sürdürülebilir kılması adına 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kuruldu. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretim görevlilerinin öğrencilerin güncel bilgilerini girdiği ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden girilen bilgilerin anlık olarak görüntülenebildiği bu portal faydalı olduğu kadar öğrencilerin kokulu rüyası haline de geldi. Peki, tam olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturduğu bu sistem; ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde görev alan öğretim görevlilerin, öğrencilerin güncel bilgilerini girdiği bir platform. Öğrenci devamsızlık bilgileri, sınav sonuçları, performans ödev değerlendirmeleri ve sözlü notları ve kanaat notları gibi bilgiler e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne öğretmenler tarafından giriliyor. Bu sistem sayesinde öğrencilerin başarı grafiğini anlık olarak takip edebiliyor.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ GİRİŞİ

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilmek için ilk olarak E-Okul internet sayfasına gitmelisiniz. Burada karşılaşılan iki tip giriş kutucuğundan YBS kısmında istenen bilgilerinizi girip, kendinize ait şifre ile sistemdeki profilinize erişebilirsiniz.