Bu kişiler okullarda hizmet veren öğretmenler ve müdürlerdir. E-okul sisteminin öğretmenler tarafından kullanılan bölümünde, sistem, öğrenci notlarının girişi, devamsızlık bilgilerinin girişi, ödev konuları, karne, alınan belgeler gibi bilgiler için kullanmaktadır. Öğretmenlerin girdiği bu bilgiler, velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

Sistemin sadece bu bölümünde bilgi girişi yapılmakla birlikte, öğrenci ve veli girişlerinde herhangi bir bilgi değişimine izin verilmemektedir. Öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim – öğretim dönemi hakkında bilgi alışverişine imkan sunan bu sistemde duyurular da yer almaktadır. Velilerin bir yönetim mekanizması yaratabilmesi ve öğrencilerin kendi başarı ve devam durumunu analiz etmesi için oldukça pratik bir sistemdir.

E okul yönetim sistemi, öğrenci ve velilerin yanı sıra, okul müdürlerine ve öğretmenlere de kolaylık sağlamakta olan bir sistemdir. Bu sistemin gelişiminden ve hizmete sunulmasından önceki dönemlerde, öğrencilerin tüm eğitim hayatı ile alakalı bilgiler elle yazılmakta ve arşivler de saklanmaktaydı. Bu bilgilerin tamamının elle yazılması işlevsellik açısından oldukça zor olmakla birlikte, kaybolma durumu nedeni ile zaman zaman erişim sıkıntısı da yaşanmaktaydı.

 edevlet e okul yönetim girişi

E – Okul Yönetim Bilgi Sistemine Nasıl Giriş Yapılır

E-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için öncelikle e – okul web sayfasına giriş yapmak gerekmektedir. Web sayfasına giriş yapıldıktan sonra açılan sayfada, iki farklı giriş bölümü bulunmaktadır. Bunlardan ilki e – okul yönetim bilgi sistemi diğeri ise e - okul veli bilgi sistemidir. Öğretmenlerin girişi için uygun olan giriş, sol tarafta yer alan ilk giriştir.

Bu giriş alanında ilk önce resimde yer alan rakamlar, daha sonra kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Öğretmenlere giriş imkanı sunan şifreler, okul yönetimi tarafından sağlanmaktadır. geliştirilen sistem sayesinde, öğretmenler, tüm öğrencilerine ait sayfalara erişirken, bu sayfalarda yer alan not, sınav tarihi, duyurular, projeler ve devamsızlık bölümlerine ilişkin alanlara bilgi girişi yapabilmektedir.

E – Okul Bilgi Sistemi Güvenli Mi?

E-okul yönetim bilgilendirme sistemi ve veli bilgilendirme sistemi verilen girilmesi ve saklanması açısından hem pratik hem de güvenilir bir yöntemdir. Gelişen teknolojinin eğitim sistemine entegre edilmesi sonucunda hizmete sunulan bu sistemde yer alan bilgiler, öğrencilerin eğitim hayatına ilk başladığı yıldan, ortaöğretimin tamamlandığı yıla kadar tüm bilgilerin saklanmasına olanak sunmaktadır.

Yönetim girişi içerisinde yer alan not, devamsızlık ve öğrencinin okul performansı hakkında giriş yapılacak bölümlerde sadece giriş yapan öğretmen ve okul müdürlerinin bilgi girişi ve değişimi yetkisi bulunmaktadır. Yönetim girişine şifre ve kullanıcı adı olmadan giriş yapma imkanı bulunmamaktadır. Öğrenci ve velilerin girişi farklı bir kutucuk üzerinden yapılmakta ve bu giriş seçeneğinde herhangi bir bilginin sisteme girişi veya değiştirilmesi mümkün olmamaktadır.

E-Okul Yönetim Sistemi Kapanacak Mı?

E okul yönetim ve veli bilgilendirme sistemleri, sadece bakım ve onarım çalışmaları döneminde hizmete kapatılmaktadır. Bu dönemlerin haricinde sistem, ilk hizmete sunulduğu yıldan günümüze kadar kesintisiz hizmet vermiş ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde de hizmet vermeye devam edecektir. Özellikle dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeni ile zaman zaman erişim sorunu yaşanabilen sisteme giriş yapamayan veli ve öğrenciler sistemin kapandığına dair bir yanılgıya kapılabilmektedir. Ancak sistem, yapılan iyileştirme çalışmaları sayesinde her geçen gün hizmet kalitesini arttırmaya devam etmektedir. Sistem üzerinde sadece karne zamanına entegre şekilde öğretmenlerin not girişleri kapatılmaktadır.

Sisteme giriş için tıklayınız:https://eokulyd.meb.gov.tr/

2019 İOKBS Başvuru Giriş Ekranı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Bireysel Başvuru Giriş İşlemleri

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Bireysel Başvuru Giriş İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı e-itiraz

Sınav İtirazları Giriş Ekranı

2018-2019  Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları

e-Kayıt İşlemleri

T.C. Milli Egitim Bakanligı

MEB Kelime Uygulaması Yayınlandı

Kurum Standartları Modülü