MEB ile E Okul üzerinden, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında LGS başvurusu işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu durum da velilerin E-Okul sistemine olan ilgi ve merağını arttırdı. Peki, 2019 E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı nasıl kullanılır? 

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2019

Öğrenci ve velilerce, E-Okul sistemine son bir yılda 1,5 milyar kez giriş gerçekleştirildi. 18 milyon akıllı telefonda kurulu mobil e-Okul uygulamasından bu girişlerin yüzde 80'i, yapıldı. 
Eğitim alanında velilere kolaylıklar sağlayan bu sistem, öğrenciler hakkında tüm bilgilerin bulunduruyor.
T.C kimlik No ve okul numaraları ile öğretmen, öğrenciler ve yöneticiler sistem bilgilerine kolayca giriş yapabiliyorlar. 
 

VELİ BİLGİLENDİRME GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk önce E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için, "e-okul.meb.gov.tr" adresine girmeniz daha sonra sizden istenilen bilgileri karşınıza çıkan ekrana doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. 

Karşınıza, bu bilgilerin tamamı doğru bir şekilde doldurulduktan sonra ikinci bir bölüm açılıyor. Bu bölümde de öğrencinin eğitim bilgileri veya kimlik bilgileri isteniyor. Okuduğu sınıf, nüfusa kayıtlı olduğu il, gibi sorular yöneltiliyor. Öğrencinin fotoğrafını son aşama da doğru seçtikten sonra sistem aktif hale geliyor. 

Sisteme, tüm bu aşamaları eksiksiz yaptığınızda  giriş yapabiliyor ve öğrencinin sınav tarihleri, tüm not bilgileri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebiliyorsunuz.