E-okul’a öğrencilerinin notlarını girmek için öğretmen girişini kullanan eğitim görevlileri siteyi en çok kullananlar arasında yer alıyor. 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının 13 Haziran 2019’da tamamlanması ile tüm öğrenciler karnelerini alsa da öğretmenlerin site kullanım ve görevleri henüz tamamlanmış değil. Bunun için de e-okul öğretmen girişi oldukça aktif bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Peki e-okul öğretmen girişi nasıl kullanılır?

İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx sitesine girilmesi gerekmektedir. Birçok farklı uygulamaya içerisinde barındıran bu sistemde öğretmen girişi kısmına tıklanmalıdır. Buradan öğretmenler kendi bilgilerini ve şifrelerini girerek sisteme tamamen girmiş olur.

Öğrencilerin sınav bilgileri, gelecek dönem ders programının hazırlanması, kanaat notu kullanımı, not bilgileri, öğrenci devamsızlık süreleri, okul duyuruları, yerleştirme ve sınav bilgileri ve nakil işlemlerinin bilgilerini buradan girebilen öğretmenler, öğrencilerin anlık girilen bu bilgiler sayesinde çok daha disiplinli olmasını sağlıyor.