e- devlete sisteminin hayata geçmesiyle vatandaşlar, birçok resmi işlemlerini ve bilgilerini bu sayfadan kolaylıkla yapabiliyor. Bu çalışmalardan biri de soyağacı sorgulama. Gündeme geldiği ilk günden bu yana çok fazla ilgi gören hatta internet sitesinde yoğunluğa sebep olan soyağacı araştırma, bu ilgisini sürdürmeye devam ediyor. 

Meraklıları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinden itibaren ailelerinin soyağacını E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğrenebiliyor. Bunun için öncelikle e-devlet soyağacı sorgulama sayfasına girilmesi gerekiyor. 

Sürekli kendisini yenileyen E-devlet; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu noktada çalışma başlatma kararı aldı ve artık uygulama Bakanlık nezdinde yürütülmekte. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinden itibaren soyağacının görüntülenebildiği sistem ile yalnızca e-devlet bilgileriyle atalarınızın kim olduğunu öğrenmeniz mümkün. E-devlet Soy Ağacı Sorgulama İşlemi Soyağacı sorgulama işlemini yapabilmek için https://turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Kurumlar bölümünde yer alan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü sekmesinde yer alan Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sekmesiyle soyağacınızı öğrenebilirsiniz. E-devlet şifreniz yoksa, 2 TL karşılığında PTT şubelerinden şifre alabilir.