E-devlet kapısı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok kullandığı siteler arasında yer alıyor. Devlet dairelerine gitmeden halledilebilecek tüm işlemlerini buradan tamamlayan vatandaşlar ilk olarak şifrelerini PTT Merkezlerinden aldıktan sonra sitede kendi güvenlikleri adına şifre değişimi öneriliyor.

Unutulmamalıdır ki e-devlet şifrelerinin değişimi vatandaşların Kişisel Verilerinin Korunması Kanunu gereğince oldukça önemli bir konudur. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için de ilk yapılması gereken; mevcut e-devlet şifresi ile siteye giriş yapmak. 

Mevcut e-devlet şifreniz ile giriş yaptığınız sitede ikinci olarak isminizin yazılı olduğu yere tıklamanız gerekli. Daha sonrasında ise ekran üzerinden aşağıya doğru ilerleyerek “Şifre ve Güvenlik Ayarları” yazının üzerine gelip tıklamalısınız. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza açılacak olan yeni ekran üzerinde karşınıza üç farklı şifre değiştirme yöntemi çıkacaktır. Bunlardan ilki; yine ilk şifrenizi aldığınızda yaptığınız gibi PTT Merkezleri’nden zarf içerisinde yeni bir şifre almak, ikincisi; cep telefonunuza gönderilecek doğrulama kodu ile işlemlerinize devam etmek, üçüncüsü ise; e-posta adresinize gönderilmesini istediğiniz doğrulama kodu ile işleminizi tamamlamak olacaktır.