ANKARA (AA) - SAP Türkiye tarafından bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek maksadıyla faaliyete geçirilen"Genç Profesyoneller Programı" kapsamında 3 aylık eğitimlerini bitiren toplam 26 kursiyer sertifikalarını aldı.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi'nde, "büyük veri" konusundaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan  "genç profesyoneller"in mezuniyeti dolayısıyla bir tören  gerçekleştirildi.

SAP Türkiye Genel Müdürü olan Uğur Candan, tören sırasında yapmış olduğu konuşmada, Genç Profesyoneller Programı'nın Türkiye özelinde ilk defa "büyük veri" alanında gerçekleştirildiğini aktardı.

Eğitim müfredatının Türkiye'de hazırlandığını dile getiren Candan, eğitimin programının tüm dünyadaki paydaşlarına buradaki modelle ulaştırılacağını b söyledi..

Candan, eğitimi başarıyla bitiren toplam 26 gence seslenerek, "Dijital dönüşümün tohumlarını atacağınız bir programdan mezun oldunuz. Burada kazandığınız farkındalıkların dünyaya yeni açılımlar getireceğine inanın."  şeklinde konuştu.

Genç Profesyoneller Programı'nın yanlızca Türkiye'de uygulanmadığını anımsatan Candan, toplam 24 ülkede 2 bin 650'yi aşkın gencin eğitim aldığını ve bunların yüzde 99'unun SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildiğini belirtti.

Candan, konuşmasına şöyle devam etti.

"Anlattığımız konularda tasarlanan şeylerin gerçekleşmeleri arasında neredeyse 15 yıllık bir konsept farkı oluyordu. Bu eğitim programında 'büyük veri' ana temasıyla anlattığımız bileşenler artık günü gününe çıkan teknolojilere örtüşüyor ve katılımcılarımızı güncel bilgilerle tanıştırma şansımız oluyor."

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar da teknokent olarak gençlere alan oluşturmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Özellikle start-upların bir an önce piyasadaki yerlerini almaları için çalıştıklarınn altını çizen Alemdar, "Bilişim İnovasyon Merkezimizde oluşturduğumuz CoZone etkinlik alanı da Ankara'nın teknoloji ve girişim açısından buluşma noktası oldu." dedi.

Bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek maksadıyla hayata geçirilen Genç Profesyoneller Programı'nda, okullarından mezuniyet sonrası 3 sene içinde iş bulamayan ya da niteliklerine uygun bir işe giremeyen, üniversitelerin işletme, mühendislik, istatistik, matematik ve bilgi teknolojileri gibi alanlarından mezun gençlere yönelik eğitimler sunuluyor.