İSTANBUL (AA) - Türkiye'de biyoteknolojinin gelişmesi  ile yaygınlaşmasına ön ayak olaneden Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD), 17 Nisan'da BIOEXPO Fuarı ile eş zamanlıdüzenlenecek olan "Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli"ni destekleyecek.

VSY Biotechnology tarafından yapılan açıklamaya göre, "Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli", 17 Nisan' tarihinde Lütfi Kırdar’da düzenlenecek olan BIOEXPO Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

İki oturumdan oluşacak olan panel, Temizoda Teknolojileri Derneği ve İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) iş birliği ile gerçekleşecek olup, ilk oturumda tasarımdan üretime biyoteknoloji tesisleri kkonuşulacakken, ikinci oturumdaysa biyoteknolojide yeni hedefler ve stratejiler incelenecek.

Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli, BIO temeline dayanan bilim disiplinlerini temsil eden üniversiteler, endüstriyel sektörler ve sektörel firmalar gibi biyoteknoloji camiasını bütünleyen BIOEXPO Fuarı faaliyetleri kapsamında düzenlenecek. Fuarlar süresince yapılan etkinlikler ile biyoteknoloji alanında sinerji yaratılacak.