İSTANBUL (AA) - İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nde alt yapı hizmetlerinden emlak vergisi borcunu ödemeye, bina, arsa, çevre ve temizlik bildirimine varıncaya kadar tüm  işlemleri belediye binasına gelmeden yapabilmek mümkün.

Bağcılar Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, vatandaşların belediyeyle ilgili her türlüi şlemlerini belediye binasına gelmeden, internet ya da telefon yoluyla gerçekleştirebilmesine olanak sağlayan "e-belediyecilik" projesinin başarılı şekilde sürdüğü açıklandı.

Açıklamada, ilçe sakinlerinin bilhassa yazın sıcak, kışın soğuk günlerinde belediyeye kadar gitmek yerine artık evinde oturduğu yerden dakikalar içerisinde işlemlerini yaptığı, online kentsel faaliyetler kapsamında emlak vergisi bildirimi, emlak vergisi bildirim sureti sorgulama, borç sorgulama ve ödeme, imar durumu sorgulama, alt yapı, mühendislik, bina, arsa, çevre, temizlik, reklam bildirimleri de dahil olmak üzere toplam 30 hizmetin online olarak verildiği belirtildi.

Böylelikle vatandaşların belediyenin gerçekleştirdiği projelerle ilgili görüşlerini yönetimle paylaşabilmesi, anketlere katılabilmesi, öneri ve şikayetlerini aracısız olarak doğrudan ilgili makamlara iletebilmesi hedefleniyor.

Çağrı merkezi, web, e-devlet ve sosyal medya kanallarıyla işlemler kolaylıkla gerçekleştirilirken, başvurular tamamladığında vatandaşlar sms ve e-posta yolu iyla da bilgilendirme yapılıyor.
İşlemlere dair tüm süreçlerin web sitesi veya çağrı merkezi yoluyla da takip edilmesi mümkün. Evrak kayıtlarına bakıldığında elden yapılan işlemlerin daha az online işlemlerin ise çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Verilere göre günde ortalama 350, ayda ise 10 binin üzerinde yapılan başvurunun yaklaşık yüzde 37'sinin telefon, yüzde 25'inin web üzerinden, yüzde 25'inin ise elden ve yüzde 13'ünün ise posta yoluyla yapıldığı açıklandı.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, teknolojiyi vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir araç haline dönüştürdüklerini belirtti.