Hisselerinin %74,20’si Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait olmakla birlikte, %25,70’lik kısmı Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Aselsan hisse grafik, Borsa İstanbul bünyesinde sürekli güncellenmekte ve işlem görmektedir.

Aselsan Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olma özelliğine sahiptir. Üretimleri arasında haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ürünler yer almaktadır. Bu üretimlerinin büyük bir bölümü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yöneliktir. TSK’YA yönelik üretimlerin yanı sıra yurtiçi ve yurt dışı ihtiyaç makamlarına hizmet etmektedir. İhracatı da oldukça gelişmiş olan şirket, özgün ürünlerin ihracını gerçekleştiren, dünya çapında bir şirkettir. Dünyanın ilk yüz savunma şirketi arasında yer almaktadır.

aselsan hisse grafik

Aselsan Hisse Grafik Nedir

Aselsan hisse grafik, hakkında detaylı bilgi, hem Borsa İstanbul’dan hem de borsaya yönelik çeşitli internet sitelerinden elde edilebilmektedir. Savunma sanayii, sistem geliştirici ve elektronik cihaz üretimi yapan Aselsan, piyasa değerine göre en büyük halka açık şirket ünvanına sahiptir. Kurum, yılın en dikkat çeken hisselerine sahip olmuştur.

Aselsan hisse grafik incelendiğinde ve diğer hisselerin durumu ile karşılaştırıldığında yüzde 245 değer kazandığı ve 45 TL ve üstü değerleri ile zirveyi görmüştür. Piyasa değeri açısından kurumun hisseleri, Koç Holding, Akbank ve Garanti Bankası’nı geride bırakmıştır.

Borsada Aselsan

Aselsan hisse grafik incelemeleri ve yapılan açıklamalar sonucunda borsada en çok kazandıran kurumlar arasında yer almaktadır. Kurumun yaptığı son açıklamaya göre belirtilen temettü miktarı, 85mn TL’dir. Bu miktar brüt miktar olmakla birlikte, 0.0745614/hisse olarak belirtilmektedir. Aselsan belirtilen temettü miktarını 3 eşit taksit halinde dağıtmayı planlamaktadır. Bu dağıtım, 19 Haziran, 18 Eylül ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleşecektir. Dağıtılacak olan temettü, piyasa beklentilerinin oldukça altında kalmaktadır. Piyasa beklentisi 430mn TL’ye kadar çıkarken, belirtilen miktar oldukça farklıdır. Temettü dağıtım rasyosu %3.7’ye, temettü verimi ise %0.32’ye denk gelmektedir.

Şirket bu açıklamalarının yanı sıra, ödenmiş sermaye üzerinden, %8.77193 oranında 100mn TL’lik kar payını bedelsiz pay olarak dağıtma kararı almıştır.

Aselsan hisseleri ile ilgili beklentiler, bu yıl önemli bir sürpriz içermemektedir. Şirket için 2019 yılında, geçen yıl olduğu gibi, %19-21 FAVÖK marjı ve TL bazında %40 – 50 gelir büyümesi beklenmektedir. Şirketin kur tahmini ise dolar bazında, %20-28 gelir büyümesine işaret etmektedir. Şirketin operasyonel sonuçları piyasanın beklentisinin üzerinde olmakla birlikte, net kar %14 oranında sapma göstermektedir. Operasyonel nakit akışı ise hala zayıf seyretmektedir. Bu durumların tamamı analiz edildiğinde hisseler ile alakalı önemli bir sürpriz içermediği sonucuna ulaşılmaktadır.

Aselsan Hisse Grafik Yorumları

Aselsan hisse grafik yorumları ve yıllık öngörüler çeşitli borsa şirketleri tarafından yapılmaktadır. Bu grafiklerin doğrultusunda yapılan açıklamalara göre, hedef fiyat 35,70 TL ve yükselme potansiyeli %44,5 olarak belirtilmektedir. Yılın ilk yarısında proje teslimatlarının yoğun olması nedeni ile son çeyrek finansallarının güçlü gelmesi beklenmektedir. Bu yıl gerçekleşecek olan projelerin yanı sıra, şirketin 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanan ancak henüz teslimatı yapılmamış projeleri de aynı dönemde gerçekleştirilecektir. Bu durumlar şirket için güçlü büyümeye işaret etmektedir. Ancak kur farkı giderleri nedeni ile operasyonel karlılığın, net kara direkt yansıması beklenmemektedir.