1998’den beri endüstriyel uygulamalar için yazılımı ve otomasyonu dahil anahtar teslim konveyör sistemleri üreten Berrmak, Berrsort ürün ailesine kattığı son inovasyonu Berrsort Module teknolojisine yer verdiği sorter sistemini Fillo’nun Anadolu Bölge Müdürlüğü tesisinde hayata geçirerek saatlik işleme kapasitesini %50 oranında artırdı.

BERRSORT MODULE TEKNOLOJİSİYLE REKABET AVANTAJI SAĞLADI

8 ay gibi bir sürede devreye alınan ve yüksek verimlilik ile çalışmak üzere tasarlanan sorter sistemi, saatte toplam 5000 ürünü 20 ayrı çıkışa ayrıştırabilme kapasitesine sahip. Ayrıştırma işleminin barkod okuma ve hacim ölçümü gibi parametrelere göre gerçekleştirildiğini dile getiren Berrmak Satış ve Pazarlama Müdürü Onuralp Çelik, "Sistemde 5 yönlü kamera bazlı barkod okuma ve hacim ölçerler bulunmaktadır. Bu mekanizmalar ile ürünlerin boyutları, ağırlıkları, barkodları gibi tanımlayıcı özellikleri tespit edilir.  Bu veriler, ürünleri doğru hedef bölümlere yönlendirmek için kullanılır. Sistemde kullandığımız teknolojiler ile minimum ürün boyutları 150x100 mm, maximum ürün boyutları ise 1200x800 mm olan 0,5-60 kg ağırlık aralığındaki ürünleri ayrıştırabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Sorter sistemini diğer projelerden ayrıştıran özelliğin Berrsort Module teknolojisi olduğunu söyleyen Çelik, "Berrsort Module teknolojisi, rekabet ettiği diğer sorter tiplerine göre kurulum, teslimat süresi ve maliyet açısından önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu projede ise en büyük zorlayıcı faktör tesisteki alan kısıtlarıydı. Kısıtlı bir alanda, çok sayıda hedefe, yüksek kapasitede ayrıştırma yapmamız gerekiyordu. Bu noktada Berrsort Module modüler ve ölçeklenebilir yapısı ile bu problemlerin üstesinden gelmemize imkan sağladı. Her projenin kendi gereksinimlerine göre farklı özellikler ve avantajlar sunabileceğini unutmamak önemlidir." diyor.

LİTUM “DÜNYANIN EN İNOVATİF ŞİRKETLERİ 2024" LİSTESİNDE LİTUM “DÜNYANIN EN İNOVATİF ŞİRKETLERİ 2024" LİSTESİNDE

İŞLEME KAPASİTESİNDE %50 ARTIŞ SAĞLADI

Fillo Lojistik’in sürdürülebilir istikrarlı büyüme, ek kapasite yaratma ve kaliteli hizmeti standart hale getirmek amacıyla ihtiyaç duyduğu sistemin, tesisin saatlik işleme kapasitesini %50 oranında artırarak ek kapasite yarattığını ifade eden Çelik, yüksek hızda çalışarak saatte 5000 parça ürün ayrıştırma kapasitesine sahip olan sistemin, operasyonun daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladığını ve daha fazla ürünün daha kısa sürede işlenmesinin, işletmenin genel performansını artırdığını söyledi. Sorter sisteminin, otomatik ayrıştırma işlemi yaparak manuel elleçlemeyi azalttığına dikkat çeken Çelik, bu sistemin işletme içindeki elleçleme süreçlerini optimize ettiğini ve insan hatası riskini en aza indirdiğini aktarırken, bunun operasyonun daha güvenilir ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağladığını söyledi. Çelik ayrıca, "Daha hızlı ve verimli bir işlem süreci, operasyonel maliyetlerin azalmasına katkıda bulunur. Azalan elleçleme, hatalı ayrıştırma ve işgücü maliyetleri, işletmenin genel maliyet yapısını iyileştirir." dedi.

Sistemde bulunan barkod okuma ve hacim ölçüm teknolojileri ile yanlış yönlendirmeler ve hatalı ayrıştırmaların minimize edildiğini, operasyonun doğruluğunun ve hassasiyetinin artırıldığını söyleyen Çelik, "Operasyonel planlama ve izlenebilirlik ile sorter sistemi, anlık verileri kullanarak operasyonel planlamayı destekler. Sistemden elde edilen veriler, işletmenin kapasitesini, hedeflerini ve planlamasını daha doğru bir şekilde belirlemesine yardımcı olur. Ayrıca, sistemde bulunan arayüz ve raporlama ekranları sayesinde operasyon izlenebilir ve raporlanabilir hale gelir. İşletmenin daha hızlı, doğru ve verimli bir şekilde çalışması, müşteri memnuniyetini artırır ve rekabetçi avantaj sağlar." diyerek sözlerini tamamladı.