İnşaat ve Malzeme

‘AYDABİR’ BULUŞMASINDA ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ’ KONUŞULDU

Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi ‘aydabir’in altıncı çekimi tamamlandı. Söyleşinin konukları ise Casa Lavanda Yönetici Ortakları Ekin Şen ve aynı zamanda Casa Lavanda Şefi olan Emre Şen oldu.

İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi ‘aydabir’in altıncı söyleşisi; ‘Sürdürülebilir Gastronomi’ başlığı altında, ünlü mimar ve iş insanlarının katılımıyla düzenlendi. İDEALİST İç Mimarlık Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Toner Architects Kurucusu Mimar Mustafa Toner moderatörlüğünde, 22 Eylül Perşembe günü düzenlenen buluşmada, gastronomideki sürdürülebilirlik üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Söyleşinin konukları Casa Lavanda Yönetici Ortakları Ekin Şen ve aynı zamanda Casa Lavanda Şefi olan Emre Şen, gastronomi alanında yapılan çalışmalar ve sürdürülebilirlik konusunda yönelik görüşlerini dinleyicilerle paylaştı.
Emre Şen, İtalya'da mimarlık okurken gerçek tutkusunun gastronomi olduğunu fark edip, 2009’da Türkiye’ye geri dönmüş ve MSA’da eğitimini tamamladı. Daha sonra İtalya Alba'da Michelin yıldızlı Maurilio Garola'nın yanında becerilerini geliştiren Emre Şen, ailesi ile birlikte Şile’deki evlerini Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant’a dönüştürmüş ve kendi mutfağında yarattığı her tabağa aile sıcaklığını katmaya başladı. Şimdilerde 2 bin metrekarelik biyodinamik organik tarım hasadını olağanüstü mutfak lezzetleri yaratmak için kullanıyor.

BECERİLERİNİ OTELİN KAPILARINI YURT DIŞINA AÇMAK İÇİ KULLANIYOR

Ekin Şen, çocukluğunu Casa Lavanda’da ailesine ve işlere yardım ederek geçirmiş, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ernst & Young'da çalışmaya başladı  ve finansal denetim alanında kendini geliştirdi. Orada edindiği deneyim sayesinde 2019 yılında otelin tüm idari, finansal ve organizasyonel sorumluluğu üstlendi. İnsan ilişkileri ile meşhur olan Ekin şimdilerde bu becerilerini otelin kapılarını yurt dışına açmak için kullanıyor. Mustafa Toner, 1976’da Saint-Joseph Fransız Lisesi, 1984’te MSGSÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mimarlık ve iç mimarlık ağırlıklı konsept geliştirme, tasarım, proje ve uygulama çalışmalarını Toner Mimarlık bünyesinde sürdürüyor. Toner’in bugüne dek gerçekleştirdiği çalışmalar arasında; Philip Morris ofisleri, Armaggan, Beymen, Boyner, Veliefendi Fabrika ve Algötür mağazaları, Kahve Dünyası Kemerburgaz, Tekfen Bomonti, Topkapı Apartments, L’ist İstinye Suites, çeşitli Hilton otelleri renovasyonları, Marriott İstanbul West ve Yalıkavak otelleri, Priştina Four Points Oteli, Radisson Blu Ataköy ve Vadistanbul Otelleri, NEF Gölköy ve Kandilli projeleri yer alıyor. 
 ‘aydabir’ söyleşi serisinin tüm videoları,  İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalında izleyenlerle buluşuyor.