Yapıların olmazsa olmazlarından biri de hiç kuşkusuz asansörler. Özellikle yüksek yapılar varlığını bu teknolojiye borçlu diyebiliriz. Yaşam alanlarında ya da ofislerde konforlu ve hızlı bir şekilde seyahatimizi sağlayan asansörler, Ar-Ge ve inovatif çözümlerle kendisini her geçen gün daha da geliştiriyor. Akıllı bina teknolojilerine entegre olarak konforu ve de enerji verimliliğini artıran asansörlerde en önemli konu güvenlik. Burada ürün kalitesi kadar hizmet kalitesi de önem taşıyor. Üretim sanayisinin yanı sıra servis, bakım hizmeti asansör sektöründe özellikle güvenlik açısından oldukça önemli. Kendisini her geçen gün geliştiren bu önemli sektörü önde gelen oyuncuları ile konuştuk. Sektördeki markaların odaklandıkları en önemli iki konu, ihracat ve yerli üretim. Markaların çalışmalarını dergimizin yeni sayısından öğrenebilirsiniz.

Yeni sayışımızın bu ay ki kapak konuğu Flowers Park Mimaroba Satış Direktörü Emel Akbaş İdikut. Flowers Park Mimaroba projesinin 7.5 dönümünün peyzaj ve
sosyal donatı alanlarına ayrıldığını ifade eden Satış Direktörü Emel Akbaş İdikut, bu özelliği ile bölgenin en büyük bahçelerinden biri olduğunu vurguluyor. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği projenin tüm detaylarını sizler için anlattı.

Tepedekiler başlığında ise Suiş Proje Yönetici Ortağı Ali Kerim Orhon’u ağırladık. Deprem mühendisliğinin, baraj tasarımında dikkate alınması gereken konulardan
biri olduğunu belirten Orhon, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne “Olası İstanbul Depreminin İstanbul’a Su Sağlayan Barajlara Etkisi” konulu bir müşavirlik hizmetini, ortaklarıyla birlikte vermeye başladıklarını, halen çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Orhon, İstanbul’a içme suyu sağlayan sekiz adet barajın, olası depremde nasıl davranacaklarını gelişmiş analiz yöntemleri ile araştırıp, risk tespit edilenler olursa iyileştirmeye yönelik yapılması gerekenleri belirlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.