Robot Yatırımları Zirve ve Sergisi katılımcısı Optimak STU’nun 2021 yılını değerlendirerek 2022 hedeflerini paylaşan Optimak STU Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak; “Firmamız 10 yıllık sürede ürünlerin paketlenerek kutulama, kolileme ve paletleme ile sevkiyata hazır hale getirilmesi işlemlerinde robotik uygulamalara ağırlık vermiş ve yüzlerce projede uzmanlaşmıştır. Fabrikaların üretim hattında manuel olarak gerçekleştirilen operasyonları endüstriyel robotlarla otomatize ederek üretim kapasitelerini yüzde 90’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 10 yıldır “hat sonu uygulamaları” konusunda uzmanlaşan ve sistem ve teknoloji uzmanı mottosuyla anahtar teslim fabrikalar kuran Optimak STU, bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile 70 mühendis ve 150 çalışanla faaliyet gösteriyoruz. 2021 yılını yüzde 20’lik bir büyüme ile tamamladık. 2022 hedefimizi ise yüzde 60 olarak belirledik. 2021’de üretimlerimizin yüzde 35’ini ihraç ederken 2022’de üretimlerimizin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

YENİ ÜRETİM TESİSİ YATIRIMI GELİYOR

Tansel Cavit Kulak; “Bu doğrultuda planladığımız yeni yatırım çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Kaynarca’da altyapı çalışmaları devam eden Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 bin metrekare kapalı alanı olan yeni bir üretim tesisi yatırımı yapacağız.” dedi.

OTONOM TAŞIYICI ARAÇLAR İLE DE GÜVEN OLUŞTURACAK

Robot Yatırımları Zirve ve Sergisi’nde depo ve intralojistik sektörü özelinde öne çıkarmayı planladığı ürün ve uygulamaları anlatan Tansel Cavit Kulak; “Zirvede depo ve intralojistik sektörüne özel Ar-Ge merkezimiz tarafından tasarlanan ve geliştirilen AGV ve AMR’ler ile ön plana çıkmayı planlamaktayız. Robotik otomasyon ve A’dan Z’ye hat sonu çözümleri ile artık herkesin bildiği güvendiği bir marka olduk, bu güveni Otonom Taşıyıcı Araçlar ile de oluşturma hedefindeyiz” dedi.  

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

Tansel Cavit Kulak, AGV ve AMR’lerin iç ve dış mekânlarda yük taşımacılığı yaparak intralojistik zincirinin en önemli parçasını oluşturduğunun altını çizerek, “Bu araçların kullanımı en başta insana bağlı güvenlik zafiyetlerinden sistemi arındırarak insansız yük taşımacılığı ile ağır tonajlı çalışmalarda insan gücüne olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır. Bu özellikleri ile işçilik maliyetlerinde tasarrufun yanı sıra sürekli çalışmaya olanak sağlayarak günlük iş hacmini ve dolayısıyla kâr oranını arttırmaktadır. Otonom depolama sistemleri ile entegre çalışarak depolama ve dağıtım merkezlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Optimak AGV sistemiyle 7/24 kesintisiz çalışabilen, güvenilir bir sistem önerilmektedir. Normal bir işçiye göre yüksek taşıma kapasitesiyle teslimat sayısını azalttığı gibi verilen görevi de hızlı ve hassas bir şekilde tamamlamaktadır. Optimak STU AGV’ lerinden oluşan küçük bir filo ile kesintisiz bir üretim sağlanabilir. En büyük avantajlarından biri ise insan kaynağını azaltarak çalışanlardan kaynaklı masrafları en aza indirger. Agv’nin modüler yapısı farklı hatlarda kullanılacak şekilde farklı aparatlarla kolayca özelleştirilebilmesini sağlar, kurulumu kolay ve basittir. Güvenlidir, temiz ve sessizdir” dedi.