E-ticaret sektörünün dev markası Amazon'un robotik açılımı tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda şirket geçtiğimiz haftalarda mekatronik alanında uzman olan Cloostermans’ı satın aldı. Amazon, 2019 yılından beri Cloostermans’ın müşterisiydi.

LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI

AMAZON ROBOTİK TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM YAPIYOR

Ağır paletlerin ve kutuların taşınmasında, istiflenmesinde ve paketlenmesinde kullanılan robotların üreticisi Belçikalı Closstermans'ın 200 çalışanı, artık Amazon’un robotik bölümünün bir parçası olacaklar. Anlaşmanın finansal şartlarını açıklamayan Amazon, Cloostermans’tan yaklaşık 200 makinist, mühendis ve tasarımcının kendilerine katılacağını açıkladı.

Cloostermans CEO’su Fredrik Berkmoes-Joos'un konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Amazon ailesine katılıyor olmaktan ve sahip olabileceğimiz etkiyi küresel ölçekte genişletmekten heyecan duyuyoruz. Amazon, tedarik zinciri teknolojilerinin çalışmalarına ve müşterilerine nasıl fayda sağlayabileceği konusunda çıtayı yükseltti ve bu yeniliğin bir sonraki bölümünün bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz.”

KIVA SYSTEMS VE CANVAS TECHNOLOGY'İ SATIN ALMIŞTI

2012 yılında Kiva Systems’i satın alarak robotik alanına giriş yapan Amazon, bu adımıyla dünya çapında 520,000 robotik sürücü birimi kurdu. 2019 yılında otonom araba üreticisi Canvas Technology'i satın alan Amazon, Cloostermansı da satın almasıyla büyüyen bir robotik ağı oluşturuyor.

Amazon'un artan operasyon taleplerini karşılamak için önümüzdeki yıllarda depo robot sistemlerine çok daha büyük atılımlar yapması bekleniyor. Bu yılın başlarında kamuoyuna sızdırılan şirket içi rapora göre, Amazon'un depolarında büyük bir işçi sıkıntısıyla karşı karşıya olacağı öngörülmekte. Şirketin daha yüksek ücretlerin yerine, daha fazla otomasyon çözümlerine yatırım yaparak bu krizi dengeleyeceği öne sürülüyor. Şirketin Cloostermans’ı satın alarak depolardaki robotik kullanımını artırması bu stratejinin önemli bir adımı olacak.

Son yıllarda Avrupa'daki robotik çalışmalarını genişleten Amazon'un, İtalya’da robotik inovasyon laboratuvarı açması ve Almanya'da Ar-Ge merkezleri açmasının robotik açılımının önemli adımlarını oluşturuyor.