Denizcilik ve lojistik konularında Avrupa’nın öncü firmalarından olan Danimarkalı DFDS’nin Türkiye’de faaliyette bulunan şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi’nin yeni Satış ve İş Geliştirme Direktörü olarak Önder Ulaş Başboğa atandı.

Denizcilik ve lojistik konularında 15 seneyi aşkın tecrübeye sahip olan Önder Ulaş Başboğa, son olarak Ulusoy Denizyolları İşletmeciliği’nde Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini icra etmekteydi.. 
Önder Ulaş Başboğa, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ekonomi bölümünde bitirdikten sonra, 2006-2007 seneleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi bölümünde yüksek lisans programını bitirdi 2010 senesinde ise Doğuş Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimi sırasında 1 sene Endüstri Mühendisliği eğitimi alarak Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanında doktorasını yapmıştır.

Satış Operasyonları Uzmanı olarak çalışmaya başladığı Ulusoy Denizyolları İşletmeciliği’nde seneler iiçerisinde Satış Operasyonları Müdürlüğü ve Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini yaptı..
Evli ve 2 çocuk babası olan Önder Ulaş Başboğa, iyi derecede İngilizce biliyor.