Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), sağlıklı yaşam temasında kutladığı 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü, sağlıklı yaşam temasını 9 binden fazla çalışanının katılımı ile düzenlediği online sağlıklı yaşam ve mesleki sağlık riskleri yarışmasını gerçekleştirerek gösterdi. Kutlamaların ilk aşaması olan yarışma tamamlandıktan sonra ikinci aşamada ise çimento fabrikalarındaki vardiyalarda çalışanlarla egzersizler yapıldı. 

1,5 MİLYONLUK SIFIR İŞ KAZASI YATIRIMI

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, çimento sektörünün ‘Sıfır İş Kazası’ hedefiyle iş güvenliği ve sağlığı adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Türkiye’de bir ilk olan Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi’ni 1,5 milyon liralık yatırımla faaliyete aldıklarının altını çizen Çalbıyık, bu eğitim merkezinde her sene ortalama 3 bin beyaz ve mavi yakalı ÇEİS üyesine eğitim verdiklerini açıkladı.

5 GÜNDE 9 BİN ÇALIŞAN KATILDI

ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için düzenlediği sağlıklı yaşam temalı kutlama etkinliklerini “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Harekete Geç!” sloganıyla tamamladı. Beş gün süren bu etkinliklere 56 farklı fabrikadan 9 bini aşkın çalışan dahil oldu. Online olarak yapılan ve 20 sorudan oluşan bilgi yarışmasında ise başarı ortalaması yüzde 76 olarak kaydedildi.

İSG EĞİTİMİ ALMAYAN KALMAYACAK

Çimento sektörü için İSG eğitimlerinin önemine vurgu yapan Çalbıyık, hem sendika olarak hem de sektörce iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi. En son çalışmalarından olan olan Çimento Sektörü İSG Eğitim Merkezi’ni anlatan Çalbıyık, burada her yıl ortalama 3 bin beyaz ve mavi yakalı çalışanların eğitim aldığını, hedeflerinin ise sektörlerindeki toplam 17 bin çalışanın tümüne altı yıl içerisinde eğitim vermek olduğunu belirtti. Çalbıyık ayrıca eğitim merkezlerindeki eğitim programına tespit ettikleri eksiklikler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni eğitim programları da ekleneceğini söyledi.

HEDEF; KAZALARI SIFIRLAMAK

İş sağlığı ve güvenliği alanındaki çalışmaların geri bildirimlerini almaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Çalbıyık, kaza ağırlık oranlarının 2005 senesinde 2,57’yken 2017’de bu oranın 0,61’e kadar gerilediğini belirtti. Hedeflerinin iş kazalarını öncelikli olarak en dip seviyeye çekmek ve ardından da sıfırlamak olduğunun altını çizen Çalbıyık, hedeflerine yaklaştıklarını söyledi. Çalbıyık son olarak, hedefleri doğrultusundaki çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerinin de altını çizdi.