Beyçelik Gestamp ve Bursa Uludağ Üniversitesi arasında, sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmaları çerçevesinde kurumlar arasında imzalanan protokol ile 3 doktora öğrencisi Beyçelik Gestamp bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alacak.

İş birliği protokolü, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'ın yanı sıra firma yöneticilerinin de katıldığı törenle imzalandı. 

"NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINI SANAYİMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

Bursa’nın otomotiv endüstrisinin başkenti olduğunu dile getiren Çelik, üniversite-sanayi iş birliği konusunun geliştirilmesi için destek vermekten ötürü mutluluk duyduklarını belirtti.

Söz konusu TÜBİTAK Programının sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak anlamında değerli ve destek verilmesi gerektiğinin, program ile üniversite-sanayi iş birliğinin daha da gelişerek doktora derecesine sahip ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının sanayiye kazandırılacağının altını çizdi.

Program sayesinde Uludağ Üniversitesi’nin üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında öncü olmasını ve örnek olmasını dileyen Çelik, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

"İSTEDİĞİMİZ NOKTAYA ULAŞIYORUZ"

Prof. Dr. Kılavuz ise, TÜBİTAK’ın başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı’nın üniversitelere ve sanayi kesimine önemli vizyonlar katacak özel çalışmalardan birisi olduğuna dikkat çekerek, bu seneki çağrıya Beyçelik'in gösterdiği ilgi ve destekten ötürü duydukları memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. Kılavuz; “2018 ve 2019 yılı çağrılarında üniversite olarak belli bir seviyeye çıktık. Araştırma üniversiteleri içerisinde en fazla doktora öğrenci kontenjanına sahip üniversite olduk. Bu çabalarımız sayesinde araştırma üniversiteleri sıralamasında 14’ten 11. sıraya yükseldik. Üniversite-sanayi iş birliği, prensip olarak herkesin kabul ettiği, ancak bir türlü istenilen düzeye gelemeyen bir olgu. Her iki tarafın birbirine karşı bakış açıları artık gelişti. Hamdolsun bu konuda istediğimiz noktaya yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.