Robot Yatırımları

Necmi Ömerdedeoğlu Endüstriyel Robotların Avantajlarını Değerlendirdi

Necmi Ömerdedeoğlu: "Endüstriyel robotlar, ürün, çözüm ve demolarla, işletmelere rekabetin her gün arttığı ve sınırların ortadan kalktığı iş dünyasında süreçlerini daha da hızlandırmanın, kolaylaştırmanın ve verimliliklerini artırmanın yollarını ve standartlaşmanın önünü açıyor. "

Endüstriyel robotlar, üretim hatlarında verimliliği önemli ölçüde artırıyor. Bu robotlar, tekrarlayan ve zaman alıcı görevleri insan hatasını minimize ederek hızlı ve hassas bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Üretim süreçlerindeki hız ve doğruluğu artırarak, özellikle seri üretimde işletmelerin daha yüksek miktarda ve daha düşük maliyetle ürün üretmesini de sağlıyorlar. Aynı zamanda, robotlar iş sürekliliği sağlayarak 7/24 çalışma imkanı sunuyor ve bu da üretim kapasitelerinin artmasına katkıda bulunuyor. Bununla birlikte, iş güvenliği açısından riskli görevleri de üstlenerek, çalışanların daha yaratıcı ve değer katan görevlere odaklanmasına olanak tanıyor.

HIZ VE VERİMLİLİK ARTIYOR

Endüstriyel robotların üretim hatlarındaki verimliliği etkisini değerlendiren Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Robot, Inverter ve LVS Takım Müdürü Necmi Ömerdedeoğlu şöyle anlatıyor:

"Endüstriyel robotlar, ürün, çözüm ve demolarla, işletmelere rekabetin her gün arttığı ve sınırların ortadan kalktığı iş dünyasında süreçlerini daha da hızlandırmanın, kolaylaştırmanın ve verimliliklerini artırmanın yollarını ve standartlaşmanın önünü açıyor. Sistem tasarımı ve operasyon maliyetlerinin düşmesi buna örnek gösterilebilir."

Üretim süreçlerine entegre edilen endüstriyel robotların, iş gücü verimliliğini nasıl artırdığına ilişkin düşüncelerini paylaşan Dedeoğlu, "Endüstriyel robot ve insan iş birliği tehlikeli alanlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından önemli avantajlar sunuyor. Bunun yanı sıra; yüksek verimlilik, kalite ve hız sağlayan esnek üretim modelleriyle işletmelerin geleceğini şekillendiriyor. Özellikle tekrarlanan görevlerde robotlar önemli bir rol oynuyor. İnsan iş gücü ile uzun zamanlar alacak işler, robotlarla çok kısa sürelere inebiliyor." diyor.

KALİTEDE STANDARDİZASYON SAĞLIYOR

Son olarak robotların üretim hattında hata oranını düşürme ve kalite kontrol süreçlerine olan katkılarını değerlendiren Dedeoğlu, "Robotlar, insan müdahalesinden kaynaklanabilecek hataları minimize ederek üretim süreçlerini yüksek hassasiyetle yürütüyor. Aynı işlemleri tekrar tekrar aynı doğrulukla gerçekleştirdikleri için hata oranları insanlara kıyasla daha düşük olabiliyor. Bu da üretim hızını artırırken, aynı zamanda maliyetleri düşürmeye yardımcı oluyor ve kalitede standartlaşma sağlıyor." diyerek sözlerini sonlandırıyor.