HaberOrtak

BİNGÖLLÜ KADIN GİRİŞİMCİ KOSGEB’İN KATKILARIYLA TEKSTİL ATÖLYESİ KURDU

Bingöl'de, 27 yaşındaki Elif Arslan, devlet katkısıyla hayali olan tekstil atölyesini kurdu.

Çocuk yaşta bir terzide tekstil sektörüyle tanışan, bir çocuk annesi Arslan, yıllarca bu alanda çalıştıktan sonra Halk Eğitim Merkezi'nde dikiş nakış kursunda usta öğreticilik yaptı.

Kendi tekstil atölyesini kurmak isteyen Arslan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) "İleri Girişimci Programı"na başvurdu.

İş fikri kabul edilince 100 bin lira makine ve ekipman desteği alan Arslan, 19'u kadın 25 kişinin istihdam edildiği bir tekstil atölyesi kurdu.

Arslan, basın mensuplarına, 16 senedir sektörde çalıştığını söyledi.

KOSGEB'den almış olduğu destekle iş yerini kurma hayaline geçen yıl kavuştuğunu dile getiren Arslan, özellikle kadınlara istihdam olanağı sunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

İŞKUR'un Meslek Eğitimi Programı kapsamında 25 personel aldığını anlatan Arslan, genç girişimci kadın olunca desteklerin daha fazla olduğunu aktardı.

İşe başlarken 3 çeyrek altından başka hiçbir maddi olanağı bulunmadığını, KOSGEB'in katkısıyla hayaline kavuştuğunu belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Çocukken el bezleriyle bebeklerime elbiseler yapardım. 11 yaşında küçük bir terzide işe başladım. Bu süreçte en büyük destekçim eşim ve ailemdi. Şu anda iş yerimizi büyütme aşamasındayız. Eğer fabrika tarzı bir yer bulabilirsek atölyemizi büyüteceğiz. Hedefim en az 100 kişilik istihdam sağlamak."

KADINIM DİYE EVDE OTUTMADIM

Arslan, Milli Eğitim Bakanlığının programı kapsamında 11 stajyerin atölyesine geldiğini, onlara da mesleği öğrettiğini söyledi.

Atölyede çocuk kıyafetleri ürettiklerini söyleyen Arslan, "İlk başladığım zaman 'Kadınsın evinde otur, ev hanımlığını yap' dediler ama zaten uzun zamandır çalışıyordum. Niye daha fazla ilerlemeyeyim dedim." dedi.

İLK İŞ TECRÜBESİ

Çalışanlardan Feride Tatlı ise dikiş nakış kursuna giderek mesleği öğrendiğini anımsatarak, "İlk kez burada işe başladım. İş yeri sahibinin kadın olması işi daha da sevmemizi sağladı." şeklinde konuştu.

Seren Buğluş da işe girdikten sonra ailesine ciddi katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, Arslan'ı örnek alıp ileride onun gibi girişimci olmak istediğini naltını çizdi. (AA)