Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren CPS Pressform, rutin ve yorucu işleri robotlara bırakırken, mavi yakalı çalışanlarının robotların programlanması, otomasyonu gibi işlere odaklanmasını hedefliyor.
Firmanın Genel Müdürü Serkan Alan, çalışanlarının yaratıcılığı daha yüksek, becerilerini gösterebilecekleri işlere odaklanmasını sağlayacaklarına dikkat çekti.
"TOPLAM 56 ROBOTUMUZ BULUNUYOR"
Tesislerinde toplam 56 robotun üretimde aktif olarak çalıştığını aktaran Alan, bu rakamla dünya ortalamasının bir miktar üzerinde olduklarını söyledi.
Bünyelerinde 180 çalışanın bulunduğunu, bunların 120'sinin mavi yakalı olarak çalıştığını dile getiren Alan, artık insanların yaptıkları rutin ve yorucu işleri robotlara yaptırmayı amaçladıklarını ve bu amaç doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.
Robotların monoton ve ağır işleri yaparken, mavi yakalı çalışanlarının ise onların tasarlanması, otomasyonu, programlanması, kontrolü ve bakımı gibi işlere odaklanması için planlar yaptıklarını söyledi ve ekledi: "Böylece alın terinin yerine akıl teri geçecek."
ALMANYA'DAN HİNDİSTAN'A GENİŞ BİR İHRACAT PAZARINA SAHİP
Ağırlıklı olarak Almanya’ya ihracat gerçekleştiren şirket, bu ülkenin yanı sıra Polonya, Kuzey ve Güney Amerika kıtası, Çin, Hindistan ve Güney Kore’ye kadar sevkiyat yapıyor.
Kocaeli Çayırova'daki TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB'de konumlanan fabrikasında faaliyetlerini sürdüren firma, toplamda 17 bin metrakrelik kapalı alanda sac parça kalıpları, düşük veya yüksek adetli sac parçalar, emniyet parçası gibi kritik parçalar, yüksek mukavemetli alüminyum parçalar, kaynaklı ve/veya montajlı komponentlerin üretimini gerçekleştiriyor.
(Kaynak: “Akıl teri ile yaratılan katma değer”, Gezdim, Gördüm, Yazdım - Sami Altınkaya, Dünya, 03.05.2021.)