ABB Robotik Türkiye’nin mobilya sektörüne yönelik geliştirdiği robotlar, fonksiyon paketleri ve yazılımlar üretim sürecinde verimliliği artırmaya katkı sağlıyor. ABB Robotik Türkiye Satış Mühendisi Murat Ürün, ABB ürün gamında yer alan robotların mobilya sektöründe kullanım alanları ile ilgili bilgiler paylaştı.
Robotların mobilya sektöründe kullanımı ne gibi faydalar sağlar?
Toplam sahip olma ve işletme maliyetlerini düşürmek için ABB’nin geliştirdiği robotlar, fonksiyon paketleri ve yazılımlar üretim sürecinde verimliliğinizi artırmaya katkıda bulunmaktadır. Uygulamadan bağımsız olarak, ABB’nin sunduğu yazılım araçları ile sürecinizi iyileştirebilir, üretiminizi optimize edebilirsiniz. Bu yazılım araçları ayrıca üretkenliğinizi artırır, riskleri azaltır ve robot sistemlerine yapılan yatırımın geri dönüşünü maksimize eder. ABB ürün gamında yer alan robotların mobilya sektöründe kullanım alanlarının faydalı olduğu noktaları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
• Modüler Mobilya İstifleme
Modüler mobilyalarda ağırlıklı olarak benzer ürünler üretilmekte ve istifleme konusu gerçekten bir karmaşaya dönüşebilmektedir. Bu noktada müşterilerimize ABB olarak komple hat çözümleri sunabilmekteyiz. Birçok müşterimiz istifleme noktasında çalışan personelin verimliliği ve standardizasyonu konusunda net maliyet hesapları yapmakta zorlanmakta ve problemlerle karşılaşmaktadır. ABB Robotik olarak müşterilerimizin daha sağlıklı veriler ile istifleme sorunlarını çözmekteyiz. Bu tür uygulamalarda ABB Palletizing PowerPack yazılımı ile hem proseslerinizi daha iyi kurgulayarak optimize eder, hem de risklerinizi minimize edebilirsiniz.
• Kenar Bantlama Makinası Besleme
Kenar Bantlama Makinalarında ise, plakaların besleme proseslerinde robotik sistemler kullanılabilmektedir. Bu gibi uygulamalarda ise ABB’nin Machining Tending yazılımı ile harika işler çıkarabilirsiniz. ABB, makina besleme uygulamaları için entegre yazılım araçları sunmaktadır. ABB’nin robotlu makina besleme alanındaki engin deneyiminden yararlanarak oluşturulan bu araçlar, işletme giderlerini azaltıp verimliliği artıracak şekilde geliştirilmiştir. Kolay ve esnek bir programlamanın yanı sıra basit bir yapılandırmayı da mümkün kılan bu yazılım, ABB robotlarının, makina besleme hücrelerinde sorunsuz işletimini sağlar. İster robot programcısı, ister uygulama uzmanı olun, ABB’nin kapsamlı yazılım yelpazesi, size, makina besleme sürecini iyileştirme, riskleri azaltma ve robot sistemlerine yaptığınız yatırımın geri dönüşünü maksimize etme imkanı sunuyor.
• Mobilya Metal Parçaların Kaynak Prosesi
Mobilya sektöründe yoğun bir kaynak prosesi bulunmaktadır. Mobilyaların metal aksamlarında özellikle kaynak ve punto robotları sıkça kullanılmaktadır. ABB’nin sahip olduğu yazılım paketleri ise kaynak proseslerinin daha sağlıklı sonuçlanmasını sağlamaktadır. ABB ürün gamında yer alan Bullseye yazılım ve donanımı ile müşterilerimiz, kaynak projelerinde meydana gelebilecek çarpma ve pozisyon kayıplarında en hızlı şekilde çözüm bulmakta ve zaman kayıplarını minimize etmektedir.
Bir kaynak robotu, hafızasında programlanmış yolu takip eder. Eğer iş parçası iyi hizalanmışsa sonuç çok güzel olacaktır, ancak yanlış hizalanan iş parçası kaynak kalitesinde ciddi problemlere yol açabilir. Bu durumun üstesinden gelebilmek için robot iş parçasına göre kaynak yolunu düzeltebilmelidir. Bir diğer deyişle bunu kontrol edebilmek için adaptif bir sisteme ihtiyaç vardır. Smartac fonksiyonu ile bir robot sisteminde, kullanıcıya, iş parçasının lokasyonunu arama ve farklı arama prosedürlerini kullanmaya imkân veren esnek ve çok yönlü bir yazılım opsiyonudur. Bu yazılım opsiyonu, kaynak noktalarını bulmak için kullanılan elektriksel dokunsal sensörü kontrol eder. Kaynak torkunun üzerinde bulunan gaz nozulü veya kaynak teli sensör olarak kullanılır.