Üretim dünyasında teknoloji yatırımlarının referans merkezi haline gelen Robot Yatırımları Zirvesi ve Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi, 1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve ikinci kez düzenlenen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nin yine çok sayıda iş bağlantılarına sahne olduğu gözlemlendi. Her yıl artan bir ilgili ile takip edilen bu iki organizasyonu, geçen yıl 6 bin 411 kişi ziyaret ederken, bu yılın ziyaretçi sayısı 7 bin 064 kişiye ulaştı. Zirveler kapsamında gerçekleştirilen panellere ilgi büyük oldu. Otomotiv, beyaz eşya, gıda, yiyecek, içecek, ilaç, ambalaj, hızlı tüketim ve makina gibi sektörlerdeki robotlu çözümler ve Endüstri 4.0 uygulamaları masaya yatırılırken, sektör sektör yapılan tüm uygulamalar ve sektörel deneyimler konuşuldu.

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde ENOSAD Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Halıcı’nın oturum başkanlığını yaptığı, “Endüstri 4.0’a muhalefet etsek ne olur?” başlıklı ENOSAD Özel Oturumu büyük bir ilgi ile takip edildi. Panelistler; Pilz Genel Müdürü Yavuz Çopur, Festo Genel Müdürü Osman Türüdü, Entek Genel Müdürü Sami Özkan Dibek, Schneider Electric TürkiyeOrta Asya Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin İnceoğlu Gül, Endüstri 4.0 trenini kaçırmamak adına önce nereden başlanması gerektiğini, Endüstri 4.0’ın önümüzdeki dönem üretim dünyası için neleri ifade ettiğini aktardılar. MAKFED Özel Oturumu’nda TÜBİTAK‘ın ve KOSGEB’in yeni destekleri konuşulurken, dijital dönüşümün hedeflendiği desteklerde yerli üretim ve yenilikçi bakış açısının öne çıktığı ifade edildi. Yoğun ilgi gören panellerde, sektörel uygulamalar ve firmaların kendi deneyimleri doğrultusunda yaptığı paylaşımlar, her sektör için adeta dijital bir yol haritası oldu.

***

İklimlendirme alanındaki otomasyon yatırımlarını ele aldığımız Kasım sayımızda, fabrika ziyareti kapsamında görüştüğümüz, DemirDöküm Üretim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban ile Bozüyük tesislerinde üretimde gerçek zamanlı verimlilik ve performans takibi ile dijital üretim ve lojistik sistemlerine yönelik start verecekleri projeleri konuştuk. 

Keyifle okumanız dileğiyle...