Metal işleme tezgahlarından plastiğe, ambalajdan ağaç işleme makinalarına kadar uzanan alanda, Türk makina imalatçılarını uluslararası rekabette öne çıkaracak yegane unsur, yüksek katma değerli makinalar üreterek, dünyanın bir ucuna anında servis ve bakım hizmeti verebilmek. Bunun yolu da aslında çok kolay; tam otomasyonlu ve birbiriyle haberleşebilir, uzaktan erişilebilir makinalar geliştirmek. Güçlü global otomasyon markaları ile müşteri değil bir partner vizyonu ile çalışan makina üreticilerimiz, bu yolda büyük yol kat etmiş durumda. Öyle ki bazıları makinanın kritik bileşenlerini kendi bünyelerinde üretmeye dahi başlamış durumda. 

Yeni yılın ikinci sayısında, bu vizyon ile ürettiği CNC plazma kesim ve fiber lazer kesim makinalarının güç ünitesi, CNC ünite, kesici kafa, servo motor, yazılım gibi en hayati bölümlerini bünyesinde oluşturduklarını açıklayan Ajan Elektronik’i kapağa taşıdık. Yıllar sonra üretim tesislerini dergimize açan marka ile gerçekleştirilen röportajın detaylarını ve elbette makina sektörüne yönelik çözüm sunan markaların yeniliklerini kapak bölümümüzden inceleyebilirsiniz. 

Dergimizin çoklu dosya bölümünde Otomatik Veri Toplama, Kontrolör, Uzaktan Kontrol, Emniyet Çözümleri, Sensör, Enerji Verimliliği, HMI, Bakım ve Servis, Bağlantı Teknolojileri gibi konulardaki katma değerli otomasyon çözümlerini inceleyebilirsiniz. 

                     ***
‘ST Endüstri Radyo’ Canlı Yayında! ST Endüstri Medya bünyesinde Türkiye’de bir ilk olarak, bir süre önce podcast yayınlar ile faaliyete geçen ST Endüstri Radyo, artık canlı yayın programları ve birbirinden değerli konukları ile 105.8 frekansında Türk endüstri dünyasının güçlü sesi olmaya hazır!  
Dergimizi keyifle okumanız, Radyomuzu keyifle dinlemeniz dileğiyle…