Son dönemde rotasını yurt dışına çevirerek önemli yatırımlara imza atan enerjinin dev isimleri, özellikle Afrika gibi enerjiye ihtiyaç duyan bölgelere katkı sağlıyorlar. Gerçekleştirdikleri bu yatırımlar sayesinde hem enerji üretimi yapılıyor hem o bölgede yaşayan kişilere istihdam sağlanıyor hem de üreticilerin kesintisiz enerji ihtiyacına cevap veriliyor. ST Elektrik Enerji Dergisi’nin Aralık sayısının kapak konuğu olan Aksa Enerji, globalleşme stratejisi ile hareket eden önemli isimlerden biri. Afrika’da devreye aldığı projelerle toplam kurulu gücünü 386 MW’a ulaştıran Aksa Enerji, son olarak Madagaskar HFO Santralini devreye aldı. Bir sonraki yatırım planını hayata geçirmek içinse rotasını Endonezya’ya çevirdi. 

Türkiye’de enerji üretimi için önemli yatırımlar hayata geçerken, sanayiciler enerji verimliliği konusunu gündeminden düşürmüyor. Fabrikalara bu konuyla ilgili danışmanlık hizmeti sunan firmalar detaylı raporlar hazırlarken, üreticiler ise daha fazla enerji tasarrufu elde edebilmek için bütçe ayırmaya devam ediyor. Bu ay ziyaret ettiğimiz fabrikalar gerçekleştirdiği makina yatırımlarıyla ve revizyon projeleriyle bu konuda hedefledikleri noktaya ulaşıyor. 

Enerji üretimi alanında gelişen yeni teknolojiler Türkiye’nin gündemindeki yerini korurken, Aralık sayımızda bu konuyu mercek altına alıyor. Enerji konusunu hem yatırımcıların hem de teknolojiye yön verenlerin gözden ele alıyoruz. 

Yeni sayımızda görüşmek dileğiyle…