Geleceğin üretim vizyonunu 'Endüstri 4.0' olarak gören üretimin güçlü aktörleri, 
yapacakları her yatırımda, Endüstri 4.0 argümanlarına uyumluluk, IoT teknolojileri ve büyük veri kullanımına yönelik yazılım ve donanımları öncelikli tercih kriterleri arasına alıyorlar.

Aspiratör ve ankastre ürünlerinde hedefini 'dünya markası olmak' şeklinde belirleyen Silverline da Endüstri 4.0 dönüşümü için hızlı yol alan oyuncuların başında yer alıyor. 
Üç yıl içinde alanında dünyanın ilk üç üreticisi arasında olabilmeyi hedeflerine koyan Silverline'ın Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fuat Ağar, son bir yıl içinde başlatılan dönüşüm seferberliğinde en önemli başlıklardan bir tanesinin Endüstri 4.0 olduğunu, bu çerçevede 2018 yılı içerisinde SAP’ın bir üst versiyonu olan HANA’ya geçildiğini ve IT alt yapısının Endüstri 4.0’a uygun biçimde uyarlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Ayrıntılara kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

                    ***
Brisa, Endüstri 4.0 uygulamalarının en iyi örneklerinin sergilediği akıllı fabrikasını, Aksaray’da faaliyete geçirdi. Robotik çözümlerden, veri analitiği ve dijitalleşme gibi yenilikçi teknolojilerden de yararlanıp lastikte otonom dönemini başlatan, sektöründe ilk olarak nitelendirilen otomatik lastik transfer sistemlerinden, sanal ortamda dijital ikiz ile üretimin eş zamanlı takibinin yapıldığı akıllı fabrika uygulamalarına, AR uygulamaları ve ileri veri analizlerine kadar uzanan uygulamaları ile Brisa, Endüstri 4.0 ile rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Ayın Röportajı'nda; sanayi devrimlerini, Batı’nın Çin’e kaptırdığı fabrikaları geri çağırması operasyonu olarak yorumlayan Lenze Proje Müdürü Karaman'ı konuk ettik. 
                    *** 
Sektördeki önde gelen oyuncuların, Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözümlerine yine Ocak 2019 sayımızın içeriğinde yer verdik.  

Keyifle okumanız dileğiyle,
Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yeni yıl dilerim..