Çatı- Cephe sektörünün temsilcileri, gelişimin odağında “sürdürülebilirlik” olması gerektiğine inanıyor. ÇATIDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, dergimizde yaptığı açıklamada; sektörün büyüme eksenli ve istikrarlı biçimde faaliyetlerine devam edebilmesi açısından öncelikle standart ve denetim konusunda çalışmalara hız kazandırılması, enerji verimli yapılara odaklanılması, bölgesel ve kapsamlı kalkınmayı amaçlayan çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söylüyor. TSE825 “Binalarda Isı Yalıtım Standartı”nın bölgesel farklılıkları ve soğutma ihtiyacını da karşılayacak şekilde güncellendiğine değinen Şenal, “Yaklaşık sıfır enerjili binalar (NZEB-Near Zero Energy Buildings) kavramı gün geçtikçe önem kazanıyor. Bu noktada sadece kamu binaları değil yeni yapılacak binalarda da yalıtım sınıfının yüksek olduğu çatı ve cephe, güneş enerjisi, ısı pompaları, verimli aydınlatma uygulamalarının olduğu bütünleşik bina tasarımı gibi yenilikçi projelere öncelik verilmesini bekliyoruz” diyor.

Sektörün bir başka önemli temsilcisi CEPHEDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Okur ise 2022 yılındaki en önemli misyonlarından birisini mesleki yeterlilik standartlarının oluşturulması şeklinde belirlediklerini açıkladı. “Yerleşim birimlerinin dayanıklı, sağlıklı yapılara, cephelere sahip olmasında uygulama sürecinin önemi ortada” diyen Okur, “Yapılacak mesleki eğitimlerle belirlenen standartlarda hizmet veren ekipler Türkiye’de olduğu kadar yurt dışındaki projelere de değer katacak” değerlendirmesinde bulundu.

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) ile Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER) işbirliğinde ‘Çatı ve Cephe Buluşmaları’ etkinlik serisinin birincisi “İklim Krizi, Sıradışı Hava Olayları ve Yapılar” başlığı altında gerçekleştirildi. Haberin detaylarına ve etkinlikte konuşulanlara, dergi içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

ST Çatı Cephe dergimizin 2022 yılına ait ilk sayısında sektörün önde gelen malzeme üretimi ve satışı yapan firmalarının yanı sıra çatı ve cephe uygulaması gerçekleştiren markaların da söyleşilerine yer verdik.

Keyifle okumanızı diliyoruz...