Tüm endüstri dünyasının yakından izlediği ve önce ne olduğunu anlamaya çalıştığı, sonra da düzenlenen 10'larca toplantı ve etkinlikle bilinçlenme aşamasında büyük mesafe katettiği Endüstri 4.0 alanında TÜSİAD başta olmak üzere yapılan çalışmalar ve endüstriye yön veren güçlü oyuncular tarafından gerçekleştirilen lokal uygulamalarla birlikte bu yeni devrim süreci ülkemizde yeni bir boyut kazandı.

Artık teori dinlemek değil, uygulamada neler yapıldığını görmek isteyen endüstriyel aktörler için ST Endüstri Medya bünyesinde yer alan ST Alternatif Fuarcılık tarafından 16-17-18 Ekim tarihlerinde organize edilecek olan Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, tam da bu aşamada devreye girerek, Endüstri 4.0 çözümleri sunan sektör profesyonelleriyle, Endüstri 4.0 yatırımlarına nereden, nasıl ve hangi partnerle başlanabileceği sorularına cevap arayan fabrika yöneticilerini bir araya getirecek.

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) ve ST Alternatif Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, Türkiye'nin alanında ilk ve tek etkinliği olan 4. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile eşzamanlı ancak bağımsız bir organizasyon olarak gerçekleştirilecek.
Yeşilköy İstanbul’da, WOW Convention Center'da organize edilecek Zirve, Endüstri 4.0 uygulamalarını 6 başlıkta inceleyecek. Bunlar; Dijital Dönüşüm, Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Yapay Zeka, Büyük Veri ve Toplum 5.0.

Zirve öncesi ve zirve süresi boyunca yaşanan tüm gelişmeler ST Endüstri Medya'nın dijital platformu www.stendustri.com.tr'den an be an takip edilebilecek.  
                    ***
ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi'nin, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi'ne özel olarak hazırlanan "Zirve Özel" bölümünde katılımcılar,  etkinlikte sunacakları çözümleri ve uygulamaları, zirvede hedefledikleri sektörleri ve bu organizasyondan beklentilerini açıkladılar.   

Yine bu sayı özelinde gerçekleştirilen "fabrika ziyareti" çalışmalarında, fabrikalarını Endüstri 4.0 devrimine hazırlamak için yatırım yapan markaların teknik yöneticileri ile yapılmış detaylı röportajlara yer verdik. 

Ayın Röportajı'nda Fourdotone Teknoloji'den Kerem Palabıyık'ı konuk ederken, ST Özel köşemizde Doruk Otomasyon'un değerli yöneticileri Gönül Kamalı ve Aylin Tülay Özden ile sanayinin dijital dönüşümü için sundukları yenilikçi çözümlerini konuştuk. Aynı zamanda Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi'nin de katılımcısı olan bu iki marka ile yapılan röportajı da keyifle okuyacağınızı ümit ediyoruz. 

16-17-18 Ekim tarihlerinde WOW Convention Center'da görüşmek üzere…