Yoğun geçen bir Zirve dönemini daha tamamladık. Bu yıl ilk kez “4 Zirve bir arada” konseptiyle gerçekleştirilen ve 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Anadolu Yakası’nda Tuzla’da düzenlenen ST Zirveleri, üç gün boyunca adeta üreten Türkiye’nin buluşma noktası oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yatırımcıları, yüksek katma değerli endüstriyel çözümlerle bir araya getiren Zirveler, pandemi koşullarında beklenenden daha büyük bir ilgiye sahne oldu. 6. Robot Yatırımları Zirvesi’nde AGV’ler, AMR’ler, cobotlar ve farklı robotik uygulama ve çözümler sergilenirken, 3. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde ise dijitalleşmeye yönelik güncel teknolojiler ve akıllı sistemler ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca panel alanındaki sunumlarda; mobil robotlar için görüntü sensörü uygulamaları, mobil robotlar için aktüatör çözümleri, AGV ve AS/RS çözümleri, AGV’lerdeki güvenlik teknolojileri, çoklu otonom mobil robot uygulamaları, lojistik ve e-ticarette son noktada teslimat uygulamaları gibi birçok konu ele alındı.

***

Kasım sayımızda kapak konumuz, son dönemin öne çıkan konularından biri olan “E-Ticaret ve Lojistik Depoları”. Kapak konumuz ile ilgili Dinçer Lojistik Perakende Çözümler Direktörü Mehmet Alp ve Berrmak Genel Müdürü Bülent Öztürk sorularımızı yanıtladı. Ayrıca ABB’nin sektöre ilişkin FlexBuffer çözümünü ve CarrefourSA’nın, Thread in Motion tarafından geliştirilen akıllı eldiven Glogi ile sağladığı kazanımları da gene kapak konumuz kapsamında okuyabilirsiniz.

Depo Ürün ve Sistemleri sayfalarımızda ise; “Otomatik Taşıma Sistemleri”, “Fabrika İçi Trafik ve Robotik”, “Aktüatör”, “Tahrik Sistemleri”, “Raf Sistemleri”, “Tahrik Kontrol Sistemleri” ve “Yazılım” konularında sektör profesyonellerinin güncel ürün ve çözümlerini bulabilirsiniz.

Yılın son sayısında tekrar birlikte olabilmek dileğiyle...Keyifli okumalar...