Türkiye, güneş enerji santrali alanında kapasitesini artırmaya devam ediyor. Kasım ayında 186 MWe lisanssız GES projesini devreye alan Türkiye’nin toplam gücü 2 bin 246 MWe’ye ulaştı. Kasım ayında devreye giren lisanslı ve lisanssız tüm GES projelerinin gücü, ithal kömürün ardından daha fazla artış kaydetti. Lisanssız santraller, toplam gücün 2 bin 232 MWe’lik bölümünü oluşturuyor. Lisanslı projeler ise bu payın 12.9 MWe’lik bölümünü alıyor. Kasım ayında devreye alınan lisanssız GES projeleri ise Türkiye’nin enerjideki gücünü artırarak 2 bin 246 MWe’ye ulaştırdı. Bu projeler sayesinde Türkiye, Çekya, Tayland ve Hollanda’yı geride bırakarak 15’inciliğe yükseldi.  

Güneş enerjisi alanında gerçekleştirilen yatırımlar tüm hızıyla devam ederken, bu yıl Türkiye’nin gündemindeki bir diğer başlık ise çöp santrali… Malatya’dan Antalya’ya kadar Türkiye’nin her köşesinde gerçekleştiren bu yatırım hem çevreci özelliği ile hem de yüksek kurulu güçleriyle avantajlı bir yatırım olarak öne çıkıyor.  Bizler de Türkiye’nin geleceğine ışık tutan bu yatırımları yakından takip etmeye devam ediyoruz. 

ST Endüstri Medya bünyesinde Türkiye’de bir ilk olarak, bir süre önce podcast yayınlar ile faaliyete geçen ST Endüstri Radyo, artık canlı yayın programları ve birbirinden değerli konukları ile 105.8 frekansında Türk endüstri dünyasının güçlü sesi olmaya hazır!  

Dergimizi keyifle okumanız, radyomuzu keyifle dinlemeniz dileğiyle…