Temiz enerji yatırımlarındaki yükseliş trendi ikinci çeyrek dönemde ivme kazanmayı sürdürdü. Yılın ikinci üç aylık döneminde temiz enerji alanında toplam 12.9 milyar dolar değerinde 63 işlem gerçekleştirildi. Avrupa Birliği’nin enerji üretiminde yenilenebilir kaynakların payını 2030 yılına kadar yüzde 32’ye çıkarma kararı aldı ve ABD’de 3.8 milyar dolar değerinde üç yenilebilir enerji işlemi gerçekleştirdi. Son dönemde elde edilen bu veriler, EY’in Enerji Sektörü İşlem ve Trendleri Raporu açıklıyor. Ayrıca temiz enerji yatırımlarından yükseldiğine de işaret ediyor. 

Son dönemde enerji sektörüyle ilgili olumlu gelişmeler yaşanırken biz rotamızı kendi enerjisini üreten fabrikalara doğru çevirdik. Türkiye’nin büyük fabrikaları, kendi enerjisini üreterek ve enerji tasarruflu ürünler kullanarak elektrik faturalarında büyük tasarruf sağlıyor. Ayrıca güneşten, rüzgârdan ya da atıktan kendi enerjisini üretiyor.  Bu noktada ise gelişen yeni teknolojiler gün ışığına çıkıyor ve yatırımcıların ilgisini çekiyor. 

Robot Yatırımları ve Endüstri 4.0 Zirvesi ve Sergisi’ni geride bıraktığımız şu günlerde 2019 yılında düzenlemeyi planladığımız organizasyonlara odaklandık. 2019 yılında ilk kez düzenleyeceğimiz Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ile ilgili çalışmalara ise şimdiden başladık. Yıl içerisinde ziyaret ettiğimiz ve uygulamaları yerinde gördüğümüz bu projelerin mimarlarını Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde bir araya getirmeye ve geleceği şekillendiren teknolojileri konuşmaya hazırlanıyoruz. 
Yeni sayımızda görüşmek dileğiyle…