Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi İstanbul Yeşilköy’de gerçekleşti. Robotik sektöründen dünyanın en büyük markalarının katılımıyla gerçekleşen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, çok sayıda üst düzey iş bağlantılarına sahne oldu ve geleceği şekillendiren teknolojileri bir araya getirdi. Bu sene Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin öne çıkan en önemli özelliği ise kuşkusuz en yüksek robot kullanıma sahip sektörle ilgili düzenlenen panellerdi. Sektör liderlerinin son dönemde devreye aldığı projelerin konuşulduğu ve o sektörlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı panellerde aynı zamanda üretim sürecinde yaşanan zorluklara da değinildi. 

Gıda sektörünün ulaşmak istediği hijyen koşullarını sağlamak, otomotiv sektörünün hedeflediği hıza ulaşmak ve inşaat sektörünün ağır şartlarını minimuma indirmek için çalışmalar devam ediyor. Tüm bu çalışmalar distribütör firmaların katkılarıyla yapılırken yerli üreticiler ise kayda değer oranda sektörlere yenilik kazandırıyor. Öyle ki bu sene Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin en çok konuşulan konuları arasında yerlileşme yer aldı. Elini taşın altına koyan yerli üreticiler, üretimin yanı sıra yazılım konusunda da elde ettiği başarılı işleri panellere taşıdı. 

Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile eş zamanlı olarak düzenlenen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde de benzer bir tablo vardı. Türkiye’nin önemli sanayilerinin ele alındığı panellerde Endüstri 4.0’a geçiş süreci ve zorlandığımız noktalar konuşuldu. 

Robot Yatırımları ve Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’ne geliştirdikleri teknolojileri taşıyan tüm katılımcılarımıza ve hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen ziyaretçilerimize teşekkür ederiz. 2019 yılının Ekim ayında düzenleyeceğimiz 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yeniden birlikte olmak dileğiyle.