Tarım makinaları dendiğinde toprağı işleyen makinalardan, ekim, bakım ve gübreleme makinalarına, hasat ve harman makinalarından, hayvancılık makinalarına kadar birçok alt makina grubu akla geliyor. İhracat çıtasını üst sıralara koyan sektör üreticileri, yurtdışı pazarında yüksek kalite ve rekabetçi fiyatla ön plana çıkabilmek adına tam otomasyonu ve robotlu makina hatlarına yöneliyorlar.

Bu markların başında ise Türkay Tarım geliyor. Türkay Tarım, yakın dönemde devreye aldığı tam otomasyonlu, Endüstri 4.0 uyumlu tam otomatik yükleyicili lazer kesim, abkant, robotik transfer tezgah besleme otomasyonu, 3 eksenli ve çift yönlü beslemeli pozisyonerli kaynak robotu, 5 eksenli ve robotik besleme ve boşaltmalı torna tezgahları ve yoğun depolamaya yönelik dikey lift sistemi yatırımlarıyla üretim teknolojilerini güçlendirdi. Türkay Tarım 3. Kuşak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Türkay, bu tür yatırımlarla daha hızlı ve esnek, daha verimli, daha hassas üretim imkanına kavuştuklarını paylaştı.

Sıcak şekillendirmeden soğuk şekillendirme ve kesime, talaşlı imalattan kaynak ve boya prosesinde kadar üretimdeki süreçlerin yüzde 99’unu kendi bünyesinde gerçekleştiren Alpler Ziraat Aletleri de özel ürünleri arasında yer alan “Dönerli Pulluk” üretimi için Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4. fabrikasını faaliyete geçirdi. Alpler Ziraat Aletleri San. ve Tic. A.Ş. Üretim Müdürü Emre Özalp ile üretimde kullanılan makina teknolojilerini ve yakın dönem yatırımlarını konuştuk. Detaylar kapak bölümünde…

***

Yeni sayımızda makinalara hayat veren aksam üretici ve temsilcilerinin yenilikçi ürün çözüm ve uygulamalarına “Makina ve Aksamları” bölümümüzde yer verdik.

Temmuz sayımızı bir solukta okumanız dileğiyle...