Türk makina imalatçılarının giderek zorlaşan uluslararası rekabette öne çıkmalarının temel koşullarından birisi, üretimi hammadde girişinden ürün sevkine kadar tam otomatize ederek insandan bağımsız hale getirmeleri. Akıllı fabrikaların yapıtaşlarından bir tanesi akıllı makinalar olacağından Türk makina imalatçılarına bu alanda önemli bir rol düşüyor. 

Makinaların haberleşme özellikleri, kontrol sistemleri ve kestirimci bakım özellikleri ile yarının entegre sisteminin bir parçası olabilecek şekilde imal edilmesi bu noktada önemli bir adımı oluşturuyor. 

Yılın ikinci sayısında, bu  vizyonu yakalamış makina imalatçıları ve otomasyon partnerleri ile "Makina İmalat Sanayi" kapak konusu çerçevesinde bir araya gelerek yenilikçi çalışmalarını ve yeni yatırımlarını konuştuk. 

Bu ayın ilk fabrika ziyaretini gerçekleştirdiğimiz AES; ahşap, plastik, alüminyum ve benzeri malzemeler işleyebilen CNC işleme merkezleri, CNC delik makinaları, panel ebatlama makinaları ve otomatik depolama sistemleri konusunda üretimlerini sürdürürken,  hedeflerinin başına, seri üretim yapan makina kullanıcısı fabrikaların girişten çıkışa kadar tüm süreçlerinin otomatikleştirilmesini yerleştirmiş.  AES Group Yöneticileri, tesisi oluşturacak tüm ürünleri; seri imalat halinde üretme hedefiyle çalışmalarına son hız devam ettiklerini kaydetti.

İkinci fabrika ziyaretimizi, CNC delik delme, markalama, kesme hatlarındaki yeni ürünü TÜBİTAK tarafından onaylanan Akyapak Makine’ye gerçekleştirdik. Fabrika ziyaretimizde konuşan Levent Akyapak; yeni modelle bilhassa çelik konstrüksiyon üretim ve imalat sektörlerinde verimliliği daha da artıracaklarının altını çizdi. 

Son fabrika ziyaretimizde Türkiye’de üretilmemiş olan ilk 1250 ton gücünde Knuckle Joint mekanizmalı servo mekanik presini üreten, şimdiye kadar Türkiye’de üretilmemiş ilk hassas dengeleme sistemli 2000 ton gücünde 5200x2500 mm tablalı Tryout Pres projesinden de yüzünün akı ile çıkan Karakoç Kalıp'a gerçekleştirdik. 

Ayraç bölümünde "Mühendislik Uygulamaları" başlığı altında son dönem proje ve uygulamalarına yer verdik. Her bir sayfası ile bilgi dağarcığınızı genişleteceğinize inanıyoruz.

RADYO, TV, DERGİ, ZİRVE VE CLUB’TEN ÖĞRENİN…

Türkiye endüstrisinde kaç tane firma var? Bu firmalarda kaç kişi çalışıyor? Peki, bu çalışanların iş gündemlerinde neler var? Sizce bunları bilmek ve bu kişilerin iş gündemlerini takip edebilmek mümkün mü?

Bu kişilerin hepsine ulaşmak ve iş gündemlerini takip edebilmek ancak günün tüm iletişim kanallarını 'aynı anda' kullanmakla mümkün. Yani, sadece endüstri içerikli; Radyo, TV, Dergi, Zirve ve Club… 

20 yıllık geçmişiyle, ST Dergileri ve Zirveleri tüm oluşumlarını 'Endüstri ST' markası altında birleştirdi. Çok kısa bir süre içinde radyo ve TV yatırımlarını da tamamlayacak ve yayına açacak. 

Endüstri ST basılı, karasal ve dijital tüm yayınlarını endüstri çalışanlarına açarak onların iş gündemlerini sürekli takip edecek. Böylece tüm endüstri mensupları, dergi ve dijital platformların yanı sıra, işe geliş gidişlerinde radyodan, evinde TV kanalından da endüstriyi takip edebilecek. 

Bu ay iş dünyasından tam 45 yetkilinin iş gündemini dergimizin altın sayfalarına taşıdık. 

Keyifle okumanız dileğiyle…