Günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen temizlik, hijyen ve kozmetik ürünlerinden, örneğin bir kağıt havlu ya da peçetenin hep aynı emicilikte ve yumuşaklıkta olması, kullandığımız parfüm ya da deodorantın hep aynı kokuyu vermesi, deterjanın çamaşırı, tabletin bulaşığı hep aynı kalitede temizlemesinin ardında tam otomasyonlu hatlarla donatılmış tesislerin olduğunu görüyoruz.

Kapak konumuz kapsamında bu ay, bebek ürünleri imalatı ile tanınan Wee Baby fabrikasını ziyaret ederek, otomasyonlu üretim sayesinde hep aynı kaliteyi nasıl sağladıklarını yerinde gözlemledik. Fabrikanın montaj bölümünde bulunan 6 eksenli robot ve dönel besleme elemanlarından oluşan otomasyon sistemleri vasıtasıyla emzik ve biberonlar montajlanırken, SCADA ile üretim anında çıkan tüm veriler sisteme aktarılarak üretim yönetim kadrosunu mail ve mesaj ile bilgilendiriyor. Üretilen tüm ürünler paketleme sonrası yüksek çözünürlükteki kamera sistemleri vasıtasıyla ürünleri renk bazında ayırıp, ambalajları da görsel olarak kontrol edip problemli ürünler hat dışına konveyör ile ayrıştırılıyor. Detaylara fabrika röportajımızdan ulaşabilirsiniz.

Bu ay imalat sanayiine yönelik gerçekleştirdiğimiz ikinci fabrika ziyaretinde, Esenyurt Kıraç bölgesinde yıllık 40 bin ton mukavva üretimi yapan Oğuz Ambalaj’da yerli otomasyon çözümleriyle haya geçen otomatik sistemlerin, üretim süreçlerinin kalitesine ve verimliliğine sağladığı katkıları konuştuk.  Markanın otomasyon partneri GMT Endüstriyel firması yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz röportajın detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

***

ST Özel bölümünde Yaskawa’nın değerli yöneticileri, Yaskawa Türkiye Genel Müdürü Turgay Halimler, Endüstri 4.0 uzmanları Can Ertaç ve Fatih Gündoğan ile markanın yeni çözümü Yaskawa Cockpit’i konuştuk.

Keyifle okumanız dileğiyle…